Komentara: 7
Pregleda: 5180

Počeo upis u srednje škole

08.07.2013. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Počeo je upis đaka u srednje škole. Upis traje dva dana, a po završetku će biti objavljena slobodna mesta koja će biti popunjena u drugom upisnom krugu. U Ekonomskoj srednjoj školi "Bosa Milićević" bilo je mesta za 222 đaka. Direktor škole kaže da je odziv učenika bio kao i prošle godine i da se nije javila potreba za proširenjem odeljenja jer se nije prijavilo preko 30 učenika sa Vukovom diplomom na jedan obrazovni profil.
Počeo upis u srednje škole

Za upis četvorogodišnjeg profila u Ekonomskoj srednjoj školi, bilo je potrebno preko 55 bodova, dok je za trogodišnje profile bilo potrebno nešto manje. Planom upisa za školsku 2013/2014. godinu, u ovoj školi, tražili su 222 učenika. Od tog broja, ostalo je još 11 slobodnih mesta na smeru finansijski administrator na mađarskom jeziku. Razgovarali smo sa učenicima koji su upisali Ekonomsku školu u prvom upisnom roku. Većina poseduje Vukovu diplomu, pa nije bilo teško upisati željeni obrazovni profil.

U Ekonomskoj srednjoj školi očekuju da će slobodna mesta biti popunjena u drugom upisnom roku. Ove godine, rangiranje za upis u srednje škole vršio se samo na osnovu uspeha od šestog do osmog razreda, zbog poništavanja "Male mature" odnosno završnog ispita za osmake.

Bivši osmaci koji su upisali Ekonomsku školu u Subotici, raspoređeni su u 8 odeljenja i to pet odeljenja na srpskom i tri odeljenja na mađarskom jeziku. Što se obrazovnih profila tiče, na srpskom jeziku na prvoj godini biće smerovi: Ekonomski tehničar, finansijski administrator, bankarski tehničar, turistički tehničar i jedno kombinovano odeljenje kuvar/konobar, dok su smerovi na mađarskom jeziku sledeći: Ekonomski tehničar, finansijski administrator i turistički tehničar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5180
Povezane teme

upis u srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.