Komentara: 0
Pregleda: 1213

Počeo projekat "Priroda za budućnost bez granica" za mlade volontere Crvenog krsta

18.12.2020. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Crveni krst Vojvodine započeo je realizaciju IPA projekta pod nazivom "Priroda za budućnost bez granica" u partnerstvu sa Crvenim krstom Čongrada. Cilj projekta, u kojem učestvuje i Crveni krst Subotice, jeste povećanje mobilnosti i komunikacije volontera ovih organizacija, uzrasta od 11 i 12 godina, kako bi se kroz zajedničke aktivnosti podigla svest mladih o važnosti zaštite životne sredine.
Počeo projekat "Priroda za budućnost bez granica" za mlade volontere Crvenog krsta

Tokom projekta organizovaće se sportsko-rekrativne i zabavne aktivnosti, kao i ekološke radionice koje će imati za cilj boravak u prirodi i razvoj ekološke svesti kod mladih u oba regiona. Projekat će trajati 15 meseci, tokom kojih će se aktivnosti odvijati kako u Vojvodini, tako i u Mađarskoj.

- Ukupan broj učesnika biće 240 mladih, od kojih će 40 dece biti iz socijalno ugroženih porodica. Nakon završetka projekta, učesnici će usvojiti neophodne veštine i znanja koja će moći da prenesu volonterima u svojim organizacijama i da budu pokretači budućih aktivnosti i projekata koji će biti usmereni na podizanje ekološke svesti kod mladih - kaže Sofija Jovanović, stručna saradnica za podmladak i omladinu Crvenog krsta Vojvodine.

Počeo projekat "Priroda za budućnost bez granica" za mlade volontere Crvenog krstaKako objašnjava Jovanović, inovatinost ovog projekta ogleda se u tome što će se kreirati moderni komunikacijski IT alati - veb portal sa digitalnom mapom i bazom podataka, koji će moći da se koristi na android i IOS platformi. U bazi podataka nalaziće se informacije o aktivnostima organizacija Crvenog krsta koje su uključene u projekat i druge organizacije, institucije, udruženja, NVO i sportski klubovi koji doprinise poboljšanju društvenog života mladih.

- Na jednom mestu, svi mladi će u skladu sa svojim interesovanjima moći lako i brzo da pronađu informacije o zabavnim, kulturnim, sportskim i ekološkim događajima u oba regiona. Pored promocije projekta, njegovog razvoja i rezultata, kao i omladinskih događaja, mladi će moći da nastave svoju saradnju i razmenu iskustava, a samim tim i zajednički da promovišu svoj rad kako bi bio dostupan i vidljiv u njihovim sredinama - dodaje Jovanović.

Počeo projekat "Priroda za budućnost bez granica" za mlade volontere Crvenog krsta

Prva onlajn konferencija, na kojoj su predstavljene faze projekta i najavljen njegov početak, održala se 16. decembra, a učešće su uzele stručne službe iz 18 organizacijama Crvenog krsta Vojvodine, 10 učesnika iz Crvenog krsta Čongrada, kao i predstavnici Inženjera za zaštitu životne sredine, Dečije ekološke akademije, Mense i Pokreta gorana. Takođe, ovo je bila prilika da se učesnici upoznaju, razmene iskustva i nastave saradnju, razvijajući jedinstvenu bazu podataka za promociju svih omladinskih organizacija kojima je stalo da mladi imaju kvalitetan društveni život, a koji će u budućnosti doneti generacije posvećene očuvanju prirodnog okruženja i stvaranju boljeg društveno-ekonomskog razvoja u regionu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1213
Povezane teme

crveni krst

zaštita životne sredine

očuvanje životne sredine

crveni krst subotica

boravak u prirodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.