• Pregleda: 1233

Počeo novi ciklus "Razgovori sa razlogom"

Savremena galerija Subotica započela je novi ciklus programa "Razgovor sa razlogom", a prva gošća bila je istoričarka dr Dubravka Stojanović, redovna profesorka Odeljenja za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu.
Počeo novi ciklus "Razgovori sa razlogom"

Ovaj ciklus Savremena galerija Subotica pokrenula je u pokušaju da rasvetli određene istorijske fenomene koji oblikuju svet današnjice, te posredno utiču i na savremenu umetničku produkciju. Gosti koji će u ciklusu učestvovati, biće naučnici čiji rad pokušava da sagleda društvo u kojem živimo i da objasni promene kroz koje društvo prolazi.

Teme će obuhvatiti pitanja globalizacije, cenzure umetnosti i odnosa prema zajedničkom nasleđu, a razgovore će voditi Mirko Grlica, istoričar i muzejski savetnik Gradskog muzeja u Subotici.

Drugi gost ciklusa "Razgovor sa razlogom" biće dr Branislav Dimitrijević, profesor istorije i teorije umetnosti na Visokoj školi za likovnu i primenjenu umetnost u Beogradu, a razgovor će se voditi u utorak, 6. juna, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova.

Okosnicu razgovora činiće teme koje pokreće njegova najnovija knjiga "Potrošeni socijalizam. Kultura, konzumerizam i društvena imaginacija u Jugoslaviji (1950-1974)".

Branislav Dimitrijević je autor i koautor knjiga i izložbenih kataloga o modernoj i savremenoj umetnosti: "O normalnosti. Umetnost u Srbiji 1989-2001" (2005), "Ovo nikad nije bilo. Predrag Nešković" (2014), "Protiv umetnosti. Goran Đorđević – Kopije" (2014). Bio je kustos velikog broja izlož­bi savremene umetnosti, među kojima su "No Netvork" (2011) i "Gud Lajf" (2012).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
ffilozoff Odgovori
Jedna od tema bi trebala biti-Ko truje omladinu kicom,sundom,od muzike do umetnosti? I kako se izvuci od totalnog pada morala 90% drustva? Zasto je omladini uzor ceca,a NE mladi matematicari,sportisti,naucnici....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.