Komentara: 0
Pregleda: 2379

Počeo kviz za podsticanje čitanja "Čitam i skitam"

02.02.2019. u 15:10h
Izvor: TV Subotica
Kviz za podsticanje čitanja u osnovnim školama pod nazivom "Čitam i skitam" počeo je u petak, a sprovodi se jedanaesti put u našem gradu na sva tri službena jezika, srpskom, mađarskom i hrvatskom. Cilj kviza je da kod dece razvije čitalačke navike, a ovogodišnja tema posvećena je prijateljstvu.
Počeo kviz za podsticanje čitanja "Čitam i skitam"

"Čitam i skitam" je naziv kviza za podsticanje čitanja i način na koji bibliotekari već punu deceniju vraćaju knjigu u ruke mladim čitaocima, a čitaoce biblioteci, napomenula je Bernadica Ivanković, urednica kulturnih programa na hrvatskom jeziku. U kvizu mogu da učestvuju svi učenici osnovnih škola koji su članovi Gradske biblioteke. Potrebno je da pročitaju određena dela koja govore o prijateljstvu, a spisak je ove godine isti na sva tri jezika.

- To je tema koja je svima nama bliska i interesantna i mislim da je svakako kod dece treba razvijati. Protekle situacije koje često viđamo u medijima i okruženju, ukazuju na to da je ova tema gorća o kojoj treba što više razgovarati, pa smo odlučili da iz pozitivnih i lepih primera iz književnosti deci ukažemo na prijateljstvo. U pitanju su "Bremenski gradski svirači", "Pustolovine Toma Sojera", "Medo Vini zvani Po" i nekoliko basni, a svakako će jedan deo kviza biti posvećen Gradskoj biblioteci Subotica kao neiscrpnoj temi, pri čemu ih želimo edukovati i, kao i svakog puta do sada, nešto novo naučiti - rekla je Ivanković.

Počeo kviz za podsticanje čitanja "Čitam i skitam"

Dela koja deca treba da pročitaju mogu se pronaći na Dečjem odeljenju i na sajtu biblioteke, nakon čega do kraja marta treba da popune onlajn upitnik.

- Deca odlaze na naš sajt subiblioteka.rs, gde pronalaze sliku plakata i klikom na nju otvaraju upitnik i popunjavaju ga. Dela koja treba da pročitaju se već nalaze u upitniku, a mogu ih pronaći u na odeljenjima biblioteke ili u našim ograncima u prigradskim naseljima. Upitnik mogu da popune do 31. marta - objasnila je Marijana Tenodi, bibliotekarka Dečjeg odeljenja.

Tokom trajanja kviza, u februaru i martu, članstvo se može obnoviti po promotivnoj ceni od 300 dinara. Svi ispravno popunjeni upitnici biće uključeni u izvlačenje nagrada koje će biti održano 2. aprila, na Međunarodni dan knjige za decu. Učesnike očekuju brojne nagrade od kojih je glavna nagrada bicikl.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2379
Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

čitanje knjiga

kviz čitam i skitam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.