Komentara: 0
Pregleda: 1704

Počeo kviz za osnovce "Čitam i skitam"

02.02.2018. u 09:15h
Izvor: Subotica.com
Deseto po redu, jubilarno, izdanje kviza pod nazivom „Čitam i skitam“ Gradske biblioteke počelo je juče i trajaće do 31. marta u svim gradskim i prigradskim ograncima.
Počeo kviz za osnovce "Čitam i skitam"

Cilj kviza koji Gradska biblioteka realizuje već deceniju je da podstakne decu na čitanje. Pravo učešća u kvizu imaju učenici svih osnovnih škola, koji imaju člansku kartu Gradske biblioteke. Kao i prethodnih godina, kviz će i ove godine biti organizovan na tri jezika, na srpskom, mađarskom i hrvatskom, a na svakom jeziku imaće određenu temu.

Na srpskom jeziku kviz je posvećen Desanki Maksimović, Jovanu Jovanoviću Zmaju, Lavu Tolstoju i 200. godišnjici od izdanja prvog srpskog rečnika. Na hrvatskom, tema kviza je petnaestogodišnjica „Hrvatske riječi“, jer ova novinsko-izdavačka ustanova ima ediciju za decu i mlade. Za kviz je potrebno da se pročitaju knjige „Izgubljeno srce“ autorke Katarine Čeliković, „Dnevnik jednog dečka i jedne cure“ Vesne Huske, kao i dela Jakova Jaše Kopilovića, jer se ove godine obeležava 100. godišnjica njegovog rođenja. Na mađarskom jeziku kviz je posvećen mađarskom kralju Maćašu.

- Nakon što pročitaju sadržaje koje smo im ponudili, deca će popuniti onlajn kviz na našoj strancici subiblioteka.rs. To se pokazalo kao vrlo interesantno, jer su ona deca novih medija i dobro se snalaze, tako da smo mi staro i tradicionalno, knjigu, povezali sa novim, savremenim što se pokazalo kao jako dobro. Nakon čitanja određenih knjiga, pesama ili onoga što im je zadato oni moraju otići na naš sajt i popuniti upitnik - objašnjava Bernadrica Ivanković, informatorka Gradske biblioteke.

Svi tačno popunjeni upitnici učestvuju u izvlačenju nagrada, koje će biti organizovano 11. aprila.

- Ove godine izvlačenje nagrada će biti nešto kasnije zbog raspusta i uskršnjih praznika. Naše verne čitaoce, kao i do sada, očekuje 120 nagrada koje su obezbedili razni donatori -kaže Marijana Tenodi, bibliotekarka Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.

Tokom trajanja kviza osnovci se mogu učlaniti u Gradsku biblioteku po promotivnoj ceni od 300 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1704
Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

kviz čitam i skitam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.