Komentara: 1
Pregleda: 3455
Foto

Počeo Festival savremenog pozorišta - Desiré 2012

24.11.2012. u 02:00h
Izvor: RTV
Predstavom "Zoran Đinđić" Ateljea 212, u režiji Olivera Frljića, i koncertom Ramba Amadeusa, sinoć je u Subotici počeo četvrti Međunarodni festival savremenog pozorišta "Dezire central stejšn" (Desire central station), u organizaciji subotičkog pozorišta "Deže Kostolanji".
Počeo Festival savremenog pozorišta - Desiré 2012

Za festival, na kome će biti prikazano 15 predstava iz Srbije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, vlada veliko interesovanje, pa su tako karte za pojedine predstave, među kojima i za predstavu "Zoran Đinđić", odavno rasprodate.

Festival ove godine nosi podnaslov "Apolitika", gde će, pored pomenute, na programu biti i još jedna Frljićeva predstava "Proklet bio izdajica svoje domovine", u izvođenju Slovenskog mladinskog gledališča iz Ljubljane, koje će na festivalu izvesti i predstavu "Klasni neprijatelj".

Pored njih, na festivalu će biti izvedena još jedna predstava čija tematika je vezana za tragično nastradalog premijera Srbije Đinđića i to u izvođenju SKC Novi Sad - "Ubiti Zorana Đinđića".

Festival će trajati do petka, 30. novembra, na nekoliko pozorišnih lokacija u Subotici, a biće zatvorena premijernim izvođenjem predstave "Paš-port Europe" pozorišta "Deže Kostolanji" - organizatora festivala.

Počeo Festival savremenog pozorišta - Desiré 2012

publika na otvaranju "Desire central station" uoči predstave "Zoran Đinđić" Ateljea 212

Time će biti proslavljena i 18. godišnjica od kako je osnovano ovo savremeno pozorište, koje će se na festivalu predstaviti s predstavama "Grad demona - Paš-port Subotica/Szabadka" i "Sam Đavo - Paš-port Szeged/Segedin".

Tokom festivala u Art Bioskopu Aleksandar Lifka biće održana i "Akademija Desire" u okviru koje će biti organizovani razgovori sa istaknutim kulturnim stvaraocima, predavanja i prezentacije.

Tako će sutra od 11 časova, pevač i tekstopisac Rambo Amadeus razgovarati na temu "Moralno-ekonomski koordinatni sistem".

Počeo Festival savremenog pozorišta - Desiré 2012

iz predstave: "Zoran Đinđić", Ateljea 212

Subotičani će moći da čuju i pozorišnog direktora Uršulu Cetinjski, mađarskog glumca i reditelja Gabora Matea i druge istaknute umetnike iz regiona.

Izvor: RTV
Desiré central station, predstava "Zoran Đinđić" Desiré central station, predstava "Zoran Đinđić" Desiré central station, predstava "Zoran Đinđić" Desiré central station, predstava "Zoran Đinđić" Desiré central station, predstava "Zoran Đinđić" Desiré central station, predstava "Zoran Đinđić" Desiré central station, predstava "Zoran Đinđić" Desiré central station, predstava "Zoran Đinđić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3455
Povezane teme

desire festival

pozorište kostolanji deže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.