Komentara: 0
Pregleda: 2197

Počeo "Desire central station"

25.11.2013. u 17:36h
Izvor: RTV Yueco
U Modernoj galeriji "Likovni susret", u subotu je, otvaranjem retrospektivne izložbe, otvoren i peti po redu, međunarodni regionalni festival savremenog pozorišta "Desire central station". Organizator festivala je pozorište "Deže Kostolanji". Do četvrtka 28. novembra, biće prikazano 13 predstava iz šest zemalja.
Počeo "Desire central station"

Na retrospektivnoj izložbi koja je otvorena u subotu u Modernoj galeriji "Likovni susret", prikazane su fotografije sa prethodna četiri festivala "Desire central station", kao i plakati svih Festivala. Autor izložbe je Edvard Molnar koji je vršio i odabir među mnoštvom fotografija koje je zabeležio svih ovih godina trajanja Festivala.

Stavljanjem pečata "I am desire" na grudi i "udaranjem šake o sto", Andraš Urban, direktor pozorišta koje je organizator festivala, zvanično je otvorio peti po redu, međunarodni regionalni festival savremenog pozorišta "Desire central station". Nakon njega, svi koji podržavaju Desire, udaranjem rukom o sto, mogli su simbolično podržati ovaj Festival. Ovogodišnji Festival ima podnaslov "I am Desire".

Počeo "Desire central station"

Prateći program, tokom svih šest festivalskih dana, činiće "Akademija Desire", radionica "Aleksander tehnike", kao i festivalske žurke. Ovogodišnji Festival finansijski su podržali Grad Subotica, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Mađarski nacionalni savet i Nacionalna fondacija kulture iz Mađarske.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2197
Povezane teme

desire festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.