Komentara: 0
Pregleda: 3256

Počeo četvrti Međunarodni festival džeza - Jazzik 2013

25.09.2013. u 10:56h
Izvor: Subotica.com
Sinoć na sceni Jadran zvanično je otvoren 4. Međunarodni festival džeza "Jazzik 2013". Čast da prvi nastupe imali su polaznici džez odseka Muzičke škole iz Subotice. Festival traje dva dana i završava se večeras nastupom Finucci Bros kvarteta na sceni Jadran.
Počeo četvrti Međunarodni festival džeza - Jazzik 2013

Posle promotivnog nastupa polaznika džez odseka Muzičke škole koji su od 20 časova otvorili četvrti "Jazzik", na scenu je stupio Matija Dedić trio, dok je završni koncert prve večeri festivala na sceni Jadran održao Valas Roni kvintet iz Amerike.

U kafeu Saks održano je prvo od dve večeri u okviru programa "Jam session" na kojem je nastupio Gabor Bunford bend. Ulaznice za jedno veče koštaju 600, a za obe večeri hiljadu dinara, i mogu se nabaviti u knjižari Plato.

Uz zvanični program Jazzik-a odvijaju se i brojni prateći programi pa je tako u Art bioskopu Lifka juče od 17 časova otvorena izložba fotografija "Sav taj džez" autora Aleksandra Plačkova, dok je pola časa kasnije na istoj lokaciji publicista Milen Alempijević održao predavanje na temu Džeza i filmske naracije. Postavljena je izložba slika Nenada Ražnatovića u Američkom kutku i izložba skulptura radionice "Medijala", Slančik, na sceni Jadran.

Prvo veče festivala pozitivno je iznenadilo po velikoj posećenosti na sceni Jadran, bez obzira što je u pitanju radni dan. Subotičani i dragi gosti popunili su sva sedeća mesta, a bilo je i dosta onih koji su nastupe pratili stojećki.

U zvaničnom delu programa festivala "Jazzik" večeras od 20 časova na sceni Jadran promotivni nastup će imati beogradska grupa "Dirty mind", zatim će na istoj lokaciji koncert održati Aleksandar Dujin kvartet.

Četvrti "Jazzik" će na sceni Jadran biti zatvoren večeras nastupom Finucci Bros kvarteta; iz Mađarske, a nakon toga će publika i muzičari nastaviti druženje na "Jam session" programu u kafeu Saks gde će svirati "House bend" i Buga i prijatelji.

Izvor: Subotica.com
Jazzik Festival Subotica 2013 Jazzik Festival Subotica 2013 Jazzik Festival Subotica 2013 Jazzik Festival Subotica 2013 Jazzik Festival Subotica 2013 Jazzik Festival Subotica 2013 Jazzik Festival Subotica 2013 Jazzik Festival Subotica 2013
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3256
Povezane teme

Jazzik

Jazzik Festival

Art Bioskop Lifka

scena jadran

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.