Komentara: 1
Pregleda: 2181

Počeo bokserski turnir "Vojvođanska zlatna rukavica", 39. po redu - boje Srbije brani 20 takmičara, četiri iz Subotice

02.09.2021. u 11:05h
Izvor: Subotica.com
Mečevima kvalifikacija juče je u našem gradu počelo međunarodno nadmetanje u boksu za juniore. Prvi deo takmičenja održava se u sali MESŠC-a, dok su finalne borbe, zakazane za 5. septembar, planirano da se održe na Gradskom trgu. Kao deo srpskog tima takmičiće se četiri boksera iz Subotice.
Počeo bokserski turnir "Vojvođanska zlatna rukavica", 39. po redu - boje Srbije brani 20 takmičara, četiri iz Subotice

Od 1. do 5. septembra u našem gradu se održava jedan od najjačih bokserskih turnira u Evropi u juniorskoj konkurenciji - 39. "Vojvođanska zlatna rukavica". Na turniru učestvuju takmičari iz preko dvadeset država, a borbe se održavaju u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U najavi turnira, član Gradskog veća zadužen za sport, Nataša Aleksić, istakla je veliki značaj turnira za grad i afirmaciju boksa generalno.

- Dolazi nam preko 200 boksera iz celog sveta. Srbija će imati takmičare u obe konkurencije. Zahvaljujući dobrom radu i tradiciji dobili smo podršku od Svetske bokserske federacije da organizujemo polaganje za međunarodne licence za sudije - istakao je Tomislav Antelj, predsednik organizacionog odbora turnira. - Veoma nam je značajna podrška koju dobijamo od grada i Sportskog saveza Subotice, na tome smo zahvalni.

Počeo bokserski turnir "Vojvođanska zlatna rukavica", 39. po redu - boje Srbije brani 20 takmičara, četiri iz SuboticeSelektor muške reprezentacije Srbije, Nenad Vasiljević, smatra da je "Vojvođanska zlana rukavica" jedan od najznačajnijih turnira ovog tipa u Evropi i kao takav je od velikog značaja za našu selekciju.

- Srbija će nastupiti sa 14 takmičara, dobro smo radili i pripremali se za turnir, očekujemo dobar rezultat ali na momcima je da pokažu šta znaju i koliko mogu - kratko je rekao Vasiljević.

Počeo bokserski turnir "Vojvođanska zlatna rukavica", 39. po redu - boje Srbije brani 20 takmičara, četiri iz SuboticeU Subotici će se narednih dana okupiti bokserska elita u ovom uzrastu, a biće to sjajna priprema za Evropsko prvenstvo za mlade koje se održava od 13. do 24. oktobra u Budvi. U konkurenciji devojaka Srbija će imati šest takmičarki.

- Podatak da je Rusija u Suboticu došla sa dve selekcije u ženskoj, kao u Ukrajina u muškoj konkurenciji ukazuje koliko je ovaj turnir značajan za njihove reprezentacije. Bio ovo i veliki test, možda i veći od Evropskog prvenstva, za selekcije Srbije - dodao je Mirko Ždralo, selektor ženske reprezentacije. - Mi smo takođe vredno trenirali, pripremamo se za Evropsko prvenstvo, a u Subotici očekujemo dobre rezultate.

Počeo bokserski turnir "Vojvođanska zlatna rukavica", 39. po redu - boje Srbije brani 20 takmičara, četiri iz SuboticePrva tri dana mečevi će se održavati u sali MESŠC-a, nastavlja se 4. septembra u Hali sportova, dok je finale (borbe po kategorijama) planirano, ukoliko vreme dozvoli, na Gradskom trgu.

Turnir organizuje Bokserski savez Srbije, uz tehničku podršku Boks kluba "Spartak".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2181
Povezane teme

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

bokserski savez vojvodine

boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.