• Pregleda: 3105

Počeo 2. odbojkaški turnir "Josip Josa Marković"

Juče u subotičkoj Hali sportova odigrane su 4 utakmice Memorijalnog odbojkaškog turnira koji nosi naziv "Josip Josa Marković", a koji se odigrava drugu godinu u znak sećanja na "čika Josu", jednog od najpoznatijih odbojkaških radnika ne samo u Subotici, Vojvodini, Srbiji nego i u čitavoj bivšoj Jugoslaviji. Danas se igraju još dva meča.
Počeo 2. odbojkaški turnir "Josip Josa Marković"

Memorijal je podeljen u dva dana vikenda, igra se po sistemu svako sa svakim. Danas prepodne će svoje mečeve odigrati ŽOK "Partizan Vizura" i ŽOK "Tent" (10 časova) i ŽOK "Spartak" koji će dočekati ŽOK "Crvena zvezda" (12 časova). Pobednik će biti poznat na osnovu broja pobeda (bodova) odnosno set količnika.

Turnir je juče u prepodnevnom terminu otvorila ekipa ŽOK "Spartak" koja je pobedila ŽOK "Tent", zatim beogradski večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana koji je pripao crveno belima, zatim u drugom delu dana Zvezda koja je pobedila Tent i u poslednjem meču dana Subotičanke su poražene od ekipe Partizana.

  • ŽOK "Spartak" - ŽOK "Tent"  3:0 (25:21, 25:13, 25:20)
  • ŽOK "Crvena zvezda" - ŽOK "Partizan Vizura" 3:1 (27:25, 25:20, 23:25, 25:22)
  • ŽOK "Crvena zvezda" - ŽOK "Tent" 3:1
  • ŽOK "Spartak" - ŽOK "Partizan Vizura" 3:1

U mečevima koje je odigrala beogradska Crvena zvezda subotička publika imala je priliku da po prvi put vidi dve bivše odbojkašice Spartaka Adelu Helić i Jelenu Trnić.

Posle prvog odigranog dana stanje na tabeli je sledeće:  Prva je Crvena zvezda sa maksimalnih 6 bodova iz dva meča uz set količnik 6:2 (dobijeni / izgubljeni), zatim sledi subotički Spartak sa 3 boda (4:3), pa Patizan Vizura sa 3 boda (4:4) i poslednji ŽOK "Tent" bez bodova, uz set količnik 1:6.

Turnir se nastavlja u večeras kada se od 10h sastaju Partizan Vizura i Tent, a poslednja utakmica je na programu u 12h između Crvene zvezde i Spartaka, nakon čega sledi svečano proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca.

Izvor: Subotica.com / Autor: Goran Todorov

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.