Komentara: 36
Pregleda: 4669

Počelo krpljenje udarnih rupa na putevima

01.02.2019. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
Na subotičkim ulicama primetan je veliki broj rupa, koje ne samo da usporavaju saobraćaj, već ga čine i nebezbednim. Iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje kažu da se krpljenje udarnih rupa vrši po prijavama sugrađana, komunalnih službi i inspekcije, a da se obimnije sanacije kolovoza očekuju u aprilu.
Počelo krpljenje udarnih rupa na putevima

Kao i svake godine, nakon zimskog perioda, niskih temperatura, snega i leda, na subotičkim ulicama otvori se veliki broj rupa koje najbolje osete vozači, naročito oni čiji posao je da prevoze sugrađane s jednog mesta na drugo.

- Gotovo svake godine je isto, čim zahladni i padne sneg, svuda se pojave rupe i gotovo ih je nemoguće izbeći. Veoma je opasno, jer ako je rupa dublja nego što se čini, može da upadne točak i da se ošteti, može da dođe do naglog usporavanja vozila, a tako i do saobraćajnih nezgoda - kaže naš sugrađanin, vozač jednog taksi udruženja u gradu.

Počelo krpljenje udarnih rupa na putevima

Iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje kažu da se krpljenje udarnih rupa na putevima vrši uporedno s radom Zimske službe, a da se intenzivira nakon otapanja snega i leda s kolovoza. Radnici su danas popunjavali pukotine u Ulici Ferenca Sepa kod Hale sportova, a kako ističe Ognjen Golubović, inženjer na održavanju puteva nadležnog preduzeća, popravke se vrše na svim lokacijama u gradu, bez izuzetaka.

- Prioritet imaju trase na kojima saobraća javni gradski prevoz, potom ulice koje su opterećenije saobraćajem i, na kraju, manje prometne ulice. Interventno krpljenje se obavlja na osnovu prijava građana, komunalnih službi i inspekcije, ali i na našu inicijativu, odnosno tamo gde uočimo da postoji veći broj rupa na kolovozu koje ugrožavaju saobraćaj. To će se raditi sve do aprila, kada će uslediti planske sanacije kolovoza - poručuje Golubović.

Počelo krpljenje udarnih rupa na putevima

Počelo krpljenje udarnih rupa na putevima

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 36
Pregleda: 4669
Povezane teme

rupe na putevima

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

ognjen golubović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.