Komentara: 2
Pregleda: 3445

Počelo drugo polugodište

16.01.2019. u 15:11h
Izvor: RTV Yueco
Nakon zimskog raspusta, đaci su ponovo seli u školske klupe. Drugo polugodište za učenike osmih razreda trajaće do 31. maja, dok će đaci od prvog do sedmog razreda u školskim klupama biti do 14. juna.
Počelo drugo polugodište

Nakon zimskog raspusta, đaci su juče ponovo seli u školske klupe. Kako kažu, raspust su proveli sa porodicom i prijateljima, a sada su potpuno spremni za nove školske obaveze.

- Nisam se mnogo bavio školskim obavezama tokom raspusta, ali sam ga proveo uglavnom sa porodicom, bio sam na Zlatiboru i bilo mi je baš lepo - kazao je jedan učenik.

- Zimski raspust sam provela sa prijateljima, išla sam u Novi Sad da posetim baku, malo sam učila i ponavljala gradivo i bilo mi je jako lepo - rekla je jedna učenica.

- Raspust sam provela sa porodicom i prijateljima, išla sam kod bake i deke i, naravno, spremna sam za nove radne pobede - dodala je njena vršnjakinja.

Drugo polugodište će biti veoma dinamično, te đake očekuje i nekoliko radnih subota. Već predstojeća subota će biti nastavna, a prvi neradni dan nakon zimskog raspusta biće 15. februar, kada se obeležava Dan državnosti. Nakon toga, đaci će u školskim klupama biti do sredine aprila, a potom sledi prolećni raspust.

- Od 12. aprila do 2. maja smo ponovo na raspustu, dve nedelje i više. Učenicima koji završavaju osmi razred, godina traje do 31. maja, a svim učenicima od prvog do sedmog razreda, školska godina traje do 14. juna - objasnila je Mirjana Stevanović, direktorka OŠ "Matko Vuković".

Učenici osmih razreda, koji će školsku godinu završiti dve nedelje pre ostalih, probni završni ispit polagaće 12. i 13. aprila, dok je polaganje završnog ispita zakazano za 17, 18. i 19. jun.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3445
Povezane teme

Mirjana Stevanović

OŠ Matko Vuković

raspust

školska godina

početak školske godine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.