Komentara: 1
Pregleda: 2122

Počelo drugo polugodište

15.01.2014. u 15:41h
Izvor: RTV Yueco
Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini počelo je drugo polugodište. Za đake koji pohađaju osmi razred osnovne škole predstoji intenzivan period priprema za polaganje male mature i izbor zanimanja. Kako bi osmacima pomogli da ostvare što bolje rezultate na maloj maturi sve osnovne škole organizovaće pripremnu nastavu iz predmeta koji se polažu.
Počelo drugo polugodište

Šezdeset i sedam učenika osmih razreda OŠ „Jovan Jovanić Zmaj“ u narednom periodu treba da donese odluku o budućem životnom pozivu. Đaci 8b razreda sa kojima smo razgovarali već su doneli odluku o tome koju srednju školu će upisati i čime će se baviti u budućnosti.

Osmaci će u junu polagati malu maturu, na kojoj će osim obaveznog ispita iz maternjeg jezika i matematike polagati i test iz pet društvenih i prirodnih predmeta. Kombinovani test sadržaće pitanja iz istorije, geografije, biologije, hemije i fizike. Pojedini nastavnici počeli su sa pripremnom nastavom još tokom prvog polugodišta, ali će intenzivne pripreme iz većine predmeta početi u februaru. Pripremna nastava će biti organizovana jednom nedeljno u trajanju dva školska časa.

Iako je drugo polugodište tek počelo i kraj školske godine još nije blizu, većina osmaka uveliko radi na pripremi za polaganje male mature. Učenici osmog razreda ove godine polagaće završni ispit iz sedam predmeta. Čeka ih četvorogodišnje gradivo srpskog jezika, matematike, istorije, geografije i biologije, trogodišnje gradivo fizike i dvogodišnje gradivo hemije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2122
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.