Komentara: 20
Pregleda: 5994

Počeli radovi u Dudovoj šumi

26.03.2012. u 17:29h
Izvor: SuMedija
Počeli radovi u Dudovoj šumi

Velika rekonstrukciji parka u Dudovoj šumi, najstarijeg u Subotici, vredna ukupno 30 miliona dinara, počela je danas, pripremnim radovima za novu trim-stazu namenjenu rekreativcima. Prva faza, koja, osim pomenute trim-staze presvučene tartan-podlogom, obuhvata gradnju košarkaškog terena, zatim postavljanje 14 sprava za vežbanje na otvorenom, izgradnju mini-jezera, popločavanje centralnog dela parka i gradnju javnog toaleta, biće gotova do juna, a tokom leta je planirano da se naprave specijalizovani prostori za odmor i rekreaciju posetilaca, kao i za dovođenje kućnih ljubimaca.

- Danas su ekipe „Vojputa“ izašle na teren i počele sa radovima na trim-staz, koja će biti dugačka preko 900 metara i široka 1,6 metara. Nakon završetka ovog posla, Subotičani će imati moderno izletište nedaleko od centra grada – rekao je Josip Kovač Striko, direktor Direkcije za izgradnju grada.

Gradonačelnik Saša Vučinić dodao je da je projekat rekonstrukcije najstarijeg parka u gradu od višestrukog značaja za sve Subotičane.

- Obuhvaćeni su svi korisnici ovog prostora, od rekreativaca, preko penzionera, do vlasnika kućnih ljubimaca. Vrlo atraktivan sadržaj biće i nova vodena površina, koja će, pretpostavljam, biti centar okupljanja Subotičana koji dolaze u Dudovu šumu, a posebna atrakcija biće i igranje šaha na otvorenom. Sa već postojećim dečjim igralištem i teniskim terenima, zaokružićemo jednu celinu i ovo će biti prava oaza nedaleko od samog centra grada – dodao je Vučinić.

Direktor Zavoda za urbanizam, koji je izradio idejno rešenje rekonstrukcije parka, Dragan Trklja, istakao je da će biti napravljene i dve staze za boćanje.

- U gradu imamo dva kluba i sada će i oni biti u prilici da organizuju takmičenja i da treniraju na specijalizovanom terenu. U svakom slučaju, akcenat će u prvoj fazi biti na ozelenjavanju parka, koje obuhvata sadnice, ukrasno bilje i topijare, i taj posao će biti gotov do 15. aprila – zaključio je Dragan Trklja.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 dan
Komentara: 20
Pregleda: 5994
Povezane teme

Saša Vučinić

Josip Kovač Striko

Direkcija za izgradnju grada Subotice

vojput

dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.