Komentara: 6
Pregleda: 3904
Foto

Počeli Dani karikature u Subotici

13.09.2015. u 13:04h
Izvor: Subotica.com
U Vestibilu Gradske kuće sinoć je otvorena izložba karikatura i tako su počeli prvi Dani karikature u Subotici, koji organizuje Magazin „Dani“ i koji će trajati do 20. septembra.
Počeli Dani karikature u Subotici

Izloženi radovi su najbolji crteži pristigli na konkurs Savremena srpska karikatura – Subotica 2015“, čije su teme bile „Subotica-kapija Evrope“, „Palić-panonsko more“ i portreti lokalnih funkcionera.

Pristiglo je čak 138 radova 40 autora, a po mišljenju žirija na čijem čelu je bio subotički karikaturista Milenko Kosanović, prva nagrada pripala je Ignjatu Gatalu iz Savinog sela kod Vrbasa. Drugu nagradu dobio je Aleksandar Blatnik iz Niša, a treću Goran Čeličanin iz Varvarina.

Nagrada za najbolji portret pripala je Konstantinu Grosu iz Zrenjanina, za portret Mirka Bajića. Pored ovih nagrada dodeljeno je i devet specijalnih priznanja – Ranku Guzini, Toši Borkoviću, Zoranu Mihajloviću, Jovanu Prokopljeviću, Ceci Krstić, Špiru Raduloviću, Milivoju Obrenoviću (autoru 3d karikature Ištvana Pastora), Mileti Miloradoviću i Kristini Radojčin.

Počeli Dani karikature u Subotici

Izložbu je otvorio Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine, koji je pre svega čestitao Magazinu „Dani“ na sjajnoj ideji i organizovanju ovako zanimljive manifestacije.

- Već na samom početku ideja je pokazala potrebu i ako se po jutru dan poznaje, ova manifestacija će se sigurno nastaviti – istakao je Pastor. - Treba da pokušamo iskreno da odgovorimo na pitanje kako želimo da nas drugi vide i zapamte. Da li u našoj najboljoj slici ili konvnencionalnoj pozi za kameru i javnost ili kao trenutak nadahnute karikature, da li smo spremni da postanemo glavni junaci karikaturom zabeleženog političkog trenutka? Iskreno, svi znamo odgovor, unapred pripremljena poza štiti, ali samo na kratko i privremeno jer se naša prava ličnost i postupci ne mogu sakriti.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje izložbe radova u okviru Dana savremena srpska karikature Otvaranje izložbe radova u okviru Dana savremena srpska karikature Otvaranje izložbe radova u okviru Dana savremena srpska karikature Otvaranje izložbe radova u okviru Dana savremena srpska karikature Otvaranje izložbe radova u okviru Dana savremena srpska karikature Otvaranje izložbe radova u okviru Dana savremena srpska karikature Otvaranje izložbe radova u okviru Dana savremena srpska karikature Otvaranje izložbe radova u okviru Dana savremena srpska karikature
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3904
Povezane teme

ištvan pastor

dani karikature

dani savremene karikature

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.