Komentara: 0
Pregleda: 3907
Foto

Počeli 19. Dani pčelarstva

25.09.2015. u 17:31h
Izvor: RTV City
Počeli 19. Dani pčelarstva

Na centralnom gradskom trgu, danas je otvorena prodajna izložba meda i pčelinjih proizvoda, kao i prateće opreme u pčelarstvu. Organizovana je u okviru 19. Dana pčelarstva, koji su ove godine okupili oko 20 izlagača, koji prirodni med i druge pčelinje proizvode, prodaju po prihvatljivim cenama. Svaki put organizatori predstavljaju po neku novinu, pa se u skladu sa tim na štandovima mogu pronaći nesvakidašnji artikli kao što su pivo sa medom, kafa sa medom ili sladoled od meda.

Med je odavnina poznat kao hrana i lek. Razne vrste meda, matični mleč i propolis neki su od pčelinjih proizvoda koji se, zbog svojih svojstava i blagodeti po ljudski organizam, već vekovima koriste u terapeutske svrhe. Mnogi od njih mogu se pronaći u ovogodišnoj ponudi tradicionalne manifestacije.

Počeli 19. Dani pčelarstva

Predstavnici Udruženja pčelara „Pčela“, koje je organizator Dana pčelarstva, naglašavaju da se u naredna tri dana, Subotičanima daje prilika da nabave med i druge proizvode, proverenog i vrhunskog kvaliteta. Kilogram cvetnog meda košta 500 dinara a drugih vrsta 700 dinara pa na više.Za pčelare ova godina je bila prosečna i u zavisnosti od paše i lokacije, za celu pčelarsku godinu prikupljeno je od 30 kg do 50 kg meda po košnici. Sa takvim rezultatima, proizvođači meda će pokriti troškove proizvodnje i uz to će im, kako je rečeno ostati još nešto pride da nekako naplate svoj trud. Potencijal u proizvodnji meda je veliki kada je naša zemlja u pitanju, ali svakako nije dovoljno iskorišćen.

Manifestacija traje do nedelje, a prodajna izložba će sva tri dana biti otvorena od 8 do 19 časova

Izvor: RTV City
Prodajna izložba meda u okviru manifestacije "XIX Dani pčelarstva" Prodajna izložba meda u okviru manifestacije "XIX Dani pčelarstva" Prodajna izložba meda u okviru manifestacije "XIX Dani pčelarstva" Prodajna izložba meda u okviru manifestacije "XIX Dani pčelarstva" Prodajna izložba meda u okviru manifestacije "XIX Dani pčelarstva" Prodajna izložba meda u okviru manifestacije "XIX Dani pčelarstva" Prodajna izložba meda u okviru manifestacije "XIX Dani pčelarstva" Prodajna izložba meda u okviru manifestacije "XIX Dani pčelarstva"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3907
Povezane teme

dani pčelarstva

sajam meda

festival meda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.