Komentara: 6
Pregleda: 3900

Počele prijave za turnir u basketu (3 na 3)

26.05.2018. u 17:13h
Izvor: Subotica.com
Na centralnom gradskom trgu, 9. juna, održaće se prvi turnir u basketu 3 na 3 u našem gradu, koji zvanično podržava Svetska košarkaška organizacija (FIBA). Prijave su počele, očekuju se 24 ekipe u seniorskom i četiri u juniorskom uzrastu.
Počele prijave za turnir u basketu (3 na 3)

Basket 3 na 3 je svojevrsna ulična košarka, dinamična i atraktivna. Osim manjeg broja igrača nego u klasičnoj košarci važe i drugačija pravila, odnosno kriterijumi, oštriji kontakti, podloga je drugačija, lopta takođe, a igra se samo na jednoj polovini terena. Basket je u velikoj ekspanziji, a iako joj se nezvanično koreni vuku sa prostora SAD, možemo sa ponosom reći da duži niz godina ekipa iz Srbije dominira na turnirima koje takođe organizuje FIBA. Od 2020. godine basket će biti zvanično uvršten u Olimpijski program, te se očekuje još veće interesovanje za ovim atraktivnim sportskim nadmetanjem.

Turnir. koji su podržali Gradska uprava Subotica i Košarkaški savez Srbije, će biti održan u sklopu Prvenstva Srbije, a boduje se i za FIBA rang listu 3x3. U drugoj suboti juna u centru grada biće postavljena dva terena sa specijalnom podlogom i koševima koji su prilagođeni igri pod obručima 3 na 3. Takmičiće se 24 seniorske ekipe, među kojima su i organizatori turnira "Lični 3x3", ali i juniorske, za koje će biti organizovan posebni kvalifikacioni turnir dan ranije, a četiri ekipe će sa imati svoje polufinale u subotu.

Počele prijave za turnir u basketu (3 na 3)

U okviru basket turnira u centru Subotice pored mečeva po grupama, a zatim i eliminacija, održaće se i takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki. Okupljene će zabavljati DJ, a organizator je najavio brojne nagrade.

Ekipe se mogu prijaviti preko FIBA-inog sajta, ili putem telefona 063/19-12-531. Nagradni fond iznosi 100.000 dinara, od čega će pobednička ekipa inkasirati 80.000 i obezbediti plasman na finalni furnir u Beogradu.

Kao što je ranije poznato, pogotovo ljubiteljima košarke i basketa, Subotica ima nekoliko letnjih turnira koji privlače veliki broj zainteresovanih ekipa i po pravilu su odlično orgainzovani, posećeni i lepo reprezentuju subotičku basket scenu. U prilog tome govore i nedavni rezultati basketaša Ekonomske škole koji su postali najbolji u Srbiji u uzrastu srednjoškolaca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3900
Povezane teme

basket

turnir u basketu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.