Komentara: 3
Pregleda: 3814
Foto

"Kljakavi" i "#lični" pobednici basket turnira "Pro-Zivka 2017"

15.08.2017. u 12:14h
Izvor: Subotica.com
Na košarkaškom terenu "kavez" na Prozivci za vikend je odigran prvi turnir u basketu "Pro-Zivka" koji je okupio 23 ekipe kadetskog i seniorskog uzrasta. Turnir je nepredviđeno zbog vremenskih (ne)prilika održan u dva dana.
"Kljakavi" i "#lični" pobednici basket turnira "Pro-Zivka 2017"

Turnir u basketu je trebao biti održan u subotu, 12. avgusta, u okviru međunarodnog Dana mladih, zbog čega je i imao podršku lokalne kancelarije za mlade i gradskog resora za sport i mlade, ali zbog loših vremenskih prilika pretilo je da prvo izdanje već na premijernom izdanju doživi krah. Međutim, velikom voljom organizatora i učesnika da pobede kišu turnir je nastavljen narednog dana, u nedelju, i trajao je do duboko u noć.

Po prijatnom, ali kasnije i malo hladnjikavom vremenu, ekipe (3+1) u uzrastu kadeta (11) i seniora (12) na dva koša borili su se za titulu pobednika prvog turnira. Pored basketaških okršaja organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki.

"Kljakavi" i "#lični" pobednici basket turnira "Pro-Zivka 2017"

U seniorskoj konkurenciji ekipa "#lični" je sa 2:0 u mečevima savladala ekipu "Marloborotač" (17:10), dok je kod kadeta trofej ponela ekipa "Kljakavi" koja je u finalu bila bolja od "Lakiproja" (21:8). U šutiranju trojki najuspešniji je bio Nemanja Komnenov, učenik OŠ "Ivan Milutinović" koji je do finala izbacio i seniorske konkurente.

Na zadovoljstvo organizatora, učesnika ali i mnogobrojne publike turnir je uspešno završen i već u prvom izdanju udario dobre temelje za narednu godinu, jer kako je ranije najavljeno, Prozivka zaslužuje ovakav turnir i mladi zaslužuju da pokažu šta znaju, te će već naredne godine u avgustu neki novi klinci izaći pod obruče i izazvati one malo iskusnije, za nastavak tradicije "Pro-Zivka" turnira u basketu.

"Kljakavi" i "#lični" pobednici basket turnira "Pro-Zivka 2017"

Postojala je ideja da se ubaci i takmičenje ženskih ekipa, ali po rečima organizatora to za ovu godinu teško je bilo za izvodljivo, ali će svakako biti u planovima da se dogodine realizuje.

Po proceni organizatora turnir je u dva dana posmatralo oko 1.000 ljubitelja košarke i onih koje privukla graja i pozitivna atmosfera na terenu i oko njega.

Izvor: Subotica.com
Turnir u basketu "Pro-Zivka" za kadete i seniore Turnir u basketu "Pro-Zivka" za kadete i seniore Turnir u basketu "Pro-Zivka" za kadete i seniore Turnir u basketu "Pro-Zivka" za kadete i seniore Turnir u basketu "Pro-Zivka" za kadete i seniore Turnir u basketu "Pro-Zivka" za kadete i seniore Turnir u basketu "Pro-Zivka" za kadete i seniore Turnir u basketu "Pro-Zivka" za kadete i seniore
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3814

Povezana vest

Povezane teme

basket

turnir u basketu

turnir u basketu pro-zivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.