Komentara: 3
Pregleda: 3608

Počele prijave za polaganje prijemnih ispita za upis na fakultete

26.06.2013. u 16:18h
Izvor: RTV Yueco
U većini visokoobrazovnih ustanova u Subotici počele su prijave na konkurs za polaganje prijemnog ispita. Na Ekonomskom fakultetu u Subotici prijave se primaju do petka, a prijemni ispit će se održati u ponedeljak 1. jula.
Počele prijave za polaganje prijemnih ispita za upis na fakultete

Ova visokoobrazovna ustanova na prvoj godini osnovnih studija školske 2013/2014. godine ima mesta za 960 studenata na 8 studijskih programa, od čega će 381 kandidat studirati na teret budžeta Republike Srbije.

Marko Ljubanović danas se prijavio na Konkurs za polaganje prijemnog ispita na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Njegova je želja da upiše smer poslovni informacioni sistemi, a da se po završetku studija zaposli u banci. Smatra da će mu diploma Ekonomskog fakulteta omogućiti da najbrže nađe posao po završetku studija.

Ekonomski fakultet u Subotici upisuje na prvu godinu osnovnih studija u Subotici, odnosno na Odeljenje u Novom Sadu i Bujanovcu ukupno 960 studenata. Od ukupnog broja strudenata koji se primaju na prvu godinu osnovnih studija, 381 kandidat moći će studira na teret budžeta u Subotici i Novom Sadu, a na Odeljenju u Bujanovcu 69. Prijava na Konkurs za kandidate koji konkurišu za upis na lokacijama u Subotici i Novom Sadu traje do petka od 8-14 časova u sedištu fakulteta u Subotici. Budućim studentima fakulteta na raspolaganju je 8 studijskih programa.

Prijemni ispit na Ekonomskom fakultetu održava se u ponedeljak 1.jula od 10-12,30 časova po rasporedu koji će Fakultet objaviti u subotu 29.juna. Preliminarni rezultati prijemnog ispita biće poznati 2.jula, a konačna rezultati 11. jula. Upis u prvu godinu studija će se obaviti 12,15 i 16. jula. Da bi kandidat položio prijemni ispit, ukupan broj poena osvojen na prijemnom ispitu mora da bude najmanje 14, pri čemu ni na jednom testu ne sme biti manje od 5 poena. Na osnovu uspeha u srednjoj školi kandidat može da ima najmanje 16 bodova. Za upis na Ekonomski fakultet, zbir bodova ostvarenih na osnovu uspeha u srednjoj školi i bodova postignutih na prijemnom ispitu, mora da bude najmanje 30.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3608
Povezane teme

prijemni ispit

upis na fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.