Komentara: 21
Pregleda: 7367

Počele prijave za obuku profesionalnih upravnika zgrada

26.06.2017. u 12:23h
Izvor: Subotica.com
Regionalna privredna komora Subotica, početkom sledećeg meseca, počinje obuku za licenciranje profesionalnih upravnika stambenih zgrada, u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada.
Počele prijave za obuku profesionalnih upravnika zgrada

Prva obuka počeće 3. jula, u prostorijama Regionalne privredne komore Subotica, koja se nalazi na Senćanskom putu 15, na 2. spratu.

Obuka će trajati sedam dana, odnosno 50 školskih časova. Plan nastave je takav da će polaznici šest dana imati po sedam časova, a jedan dan po osam. Cena obuke je 25.000 dinara + PDV. Svi zainteresovani za pohađanje obuke treba da se jave do 30. juna na telefon 024/553357 ili e-mail: janos.bagi@pks.rs .

Profesionalni upravnik stambenih zgrada trebalo bi da ima završenu najmanje četvorogodišnju srednju školu. Kada prođe obuku u Privrednoj komori, mora da položi ispit, nakon čega se upisuje u registar profesionalnih upravnika.

Obaveze profesionalnog upravnika, između ostalog, jesu da predlaže skupštini stanara program održavanja zgrade, visinu naknade za održavanje zajedničkih delova zgrade, da protiv osoba koja ne ispunjavaju obaveze prema stambenoj zajednici odlučuje o pokretanju odgovarajućih postupaka, raspolaže sa sredstvima sa tekućeg računa stambene zajednice, obezbeđuje mogućnost prijavljivanja kvarova ili drugih problema (nepoštovanje kućnog reda, buka i druge) i da obezbedi izvršenje radova hitnih intervencija u primerenom roku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 7367

Povezana vest

Povezane teme

regionalna privredna komora

regionalna privredna komora subotica

obuka

profesionalni upravnik zgrade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.