Komentara: 4
Pregleda: 1847

Počele prijave za 46. Novogodišnji turnir u malom fudbalu

08.11.2018. u 10:09h
Izvor: Subotica.com
Četrdesetšesto izdanje Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu održaće se od 9. decembra do 12. januara 2019. godine. Nagradni fond iznosi 550.000 dinara, a ekipe mogu prijaviti učešće do 6. decembra.
Počele prijave za 46. Novogodišnji turnir u malom fudbalu

U Medija centru Gradske kuće najavljen je 46. Novogodišnji turnir u malom fudbalu koji će se oržati u Hali sportova od 9. decembra ove do 12. januara 2019. godine, u organizaciji Sportskog saveza Subotice, uz tehničku podršku JKP „Stadion“ i uz pomoć gradskog resora za sport i omladinu i Sportskog saveza Srbije.

Ispred lokalne samouprave turnir je najavio Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za pitanja sporta i omladine.

- Naše drage sugrađane, ljubitelje malog fudbala navikli smo da se tokom novogodišnjih praznika održava tradicionalni Novogodišni turnir. Grad Subotica će, kao i ranijih godina, podržati ovaj turnir. Potrudićemo se da sa Sportskim savezom Subotice i Sportskim savezom Srbije organizaciju izdignemo na viši novo. Ove godine ćemo akcenat staviti na mlađe kategorije, pa će za razliku od prošle, učestvovati dve generacije naših mališana koji će imati prilike da odigraju svoje mečeve u okviru ovog turnira. Prošle godine to se pokazalo dobro, zato ćemo taj program duplirati na predstojećem turniru – poručio je Simović.

STIMULATIVNI NAGRADNI FOND - Nagradni fond i ove godine iznosi 550.000 dinara, od toga 400.000 dinara ide za pobednika, 100.000 finalisti, dok će treća ekipa turnira dobiti ček na iznos od 50.000 dinara. Kao i svake godine organizator će proglasiti najbolje pojedince turnira.

U ime tehničkog organizatora više detalja oko sistema takmičenja i propozicija rekao je Dejan Vuković, v.d. sekretara Sportskog saveza Subotice.

- Ovo je druga godina kako je Sportski savez Subotice preuzeo organizaciju turnira, a na tome smo zahvalni gradskom resoru za sport i Sportskom savez Srbije koji pomažu u samoj organizaciji, kao i JKP "Stadion" koji nam ustupa termine za odigravanje utakmica. Zbog velikog interesovanja do sada i ove godine očekujemo da će se kvote za prijave brzo ispuniti. Na turniru mesta će biti za 32 ekipe, koje će biti podeljene po grupama. U odnosu na prošlu godinu kotizacija po seniorskoj ekipi nije se menjala i iznosi 12.000 dinara (sa PDV), dok će učešće za ekipe koje će se takmičiti u konkurenciji dečaka rođenih 2008. i 2010. godine biti besplatno. - rekao je Vuković

PRIJAVE U TOKU - Prijave mogu da se izvrše u prostorijama Sportskog saveza Subotice do 6. decembra, kada je i zakazan žreb. Otvaranje turnira je zakazano za 9. decembar, a finalni dan biće 12. januara 2019. godine. Informacije i prijave putem telefona 064/220-34-07 (Branislav).

Turnir se igra po futsal pravilima, s tim da ostaje to da se igra 5 + 1, što prema rečima Vukovića je želja učesnika svake godine.

Tridesetdve ekipe biće podeljene u osam grupa. Nakon jednokružnog bod takmičenja po dve prvoplasirane ekipe iz grupa će obezbediti dalje takmičenje. Utakmice će se odigravati za dane vikenda, uz pauze za vreme tradicionalnih praznika.

Kako je navedeno, neće se menjati ni politika oko termina odigravanja mečeva i plaćanja ulaza, pa će tako mečevi biti igrani isključivo vikendom, dok će ulaznica za celodnevni program iznositi 100 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1847
Povezane teme

nemanja simović

jkp stadion subotica

mali fudbal

novogodišnji turnir u malom fudbalu

sportski savez subotice

turnir u malom fudbalu

futsal

dejan vuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.