• Pregleda: 8539

Počela školska godina

Školska zvona širom naše zemlje danas su označila početak nove školske godine za osnovce i srednjoškolce. U našem gradu u školske klupe po prvi put je selo 1.236 đaka prvaka, što je za 114 više nego lane.
Počela školska godina

Na srpskom nastavnom jeziku upisano je 867, na mađarskom 343, a na hrvatskom 26 prvaka.

U OŠ „Sečenji Ištvan“ danas je krenulo 143 prvaka, 74 učenika koji će učiti na mađarskom i 69 učenika na srpskom jeziku, koji će biti raspoređeni u deset odeljenja.

U školske klube OŠ „Sveti Sava“ u Aleksandrovu selo je oko 70 prvaka, koji će prva znanja sticati u matičnoj školi i ogranku na Bikovu.

- Za razliku od prošle godine kada smo imali tri odeljenja, sada smo oformili samo dva prva razreda od po 28 učenika, što će biti problem ukoliko nam se u toku godine upiše još dece – izjavila je direktorka Suzana Marjanović.

Dobrodošlicu novoj generaciji prvaka poželeli su njihovi budući nešto stariji drugari u školi Ivan Goran Kovačić koji izveli prigodan zabavni program. U ovoj školi primljena su 42 prvaka.

Na svečani doček prvaka danas je u OŠ „Kizur Ištvan“ stiglo 92 mala đaka, od kojih će 72 pohađati razrede na srpskom, a 20 na mađarskom jeziku.

- Broj đaka je otprilike isti kao i prošle godine, ali nam se u toku godine dosta učenika odselilo u inostranstvo – kaže direktorka Vesna Dulić.

Svečani prijemi za najmlađe osnovce upriličeni su juče i danas u svim školama u našem gradu.

Prvi septembar je dan koji označava i početak akcije „Škola“ Odeljenja saobraćajne policije PU Subotica. U okviru ovogodišnje akcije „Škola 2015.“, pripadnici Odeljenja saobraćajne će, u narednih mesec dana, vršiti kontrolu saobraćaja, u cilju veće bezbednosti đaka, na svim prometnijim zonama subotičkih osnovnih i srednjih škola.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Safet Odgovori
Jeri poceo i strajk zvanicno?? Ne bi me cudilo da bahati i nezasoti prosvetari pocnubopet da ucenjuju drzavu i vlast...
Gosn G aka Mister G Odgovori
Zelim da zahvalim policajcu, ispred Ivan Milutinovic, koji jutros oko deset do 8 sedi u autu umesto da malko proseta okolo skole.
Safet Odgovori
A Sto da seta? Da bih ti bijo srecan??? Pusti coveka malo da odmori, sve vam smeta........
student Odgovori
Ovo je sigurno vest godine u Subotici. Neka vam je srećan svaki naredni dan dragi prvaci!
Gosn G aka Mister G Odgovori
Nije sreća u pitanju. Ja idem peške.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.