Komentara: 3
Pregleda: 3827
Foto

Počela regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom"

06.04.2016. u 16:04h > 17:10
Izvor: Subotica.com
U hotelu „Patria“ danas je počela dvodnevna regionalna konferencija „Upravljanje migrantskom krizom“, koju organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Fondacija Hans Zajdel.
Počela regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom"

Na konferenciji, pored Srbije, učestvuje sedam zemalja regiona, a skup će, uz analizu trenutnog stanja, doneti i usaglašene stavove zbog nagoveštaja ponovnog usložnjavanja situacije i ugrožavanja državne granice.

- Posle zatvaranja „balkanske rute“ sigurno je određen broj migranata ostao u prostoru, u prihvatnim centrima u Preševu i Šidu, a imamo i pokušaje ilegalnih ulazaka iz pravca Makedonije i Bugarske. Aktivnost krijumčara je nešto veća u odnosu na period kada je ta ruta bila regularna – kaže Milenko Božović, načelnik Uprave granične policije Srbije. - Na ovoj konferenciji razmenićemo dosadašnja iskustva, osvrnuti se na aktuelno stanje i govoriti o onome što nas očekuje u narednom periodu. Sa svim graničnim policijama imamo dobru saradnju.

Počela regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom"

Kako je rečeno na početku skupa, tokom prošle godine registrovano je oko 600.000 migranata a podneto je 759 krivičnih prijava za krijumčarenje ljudi protiv 1.127 lica. U prva tri meseca ove godine, registrovano je oko 100.000 migranata, a podneto je 57 krivičnih prijava protiv 90 lica. Trenutno u Srbiji ima oko hiljadu migranata.

Nemačka Fondacije Hans Zajdel sa Upravom granične policije Srbije sarađuje skoro 15 godina.

Počela regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom"

- Nadamo da će ovom današnjom konferencijom biti unapređena komunikacija i poboljšan rad i saradnja u kontekstu migrantske krize, dakle Granične policije Republike Srbije sa policijama susednih zemalja – istakao je Luc Kober, predstavnik fondacije.

Na skupu učestvuju i predstavnici graničnih policija Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.

Počela regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom"

Izvor: Subotica.com
Regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom" Regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom" Regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom" Regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom" Regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom" Regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom" Regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom" Regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 3827
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

emigranti

imigranti

ilegalni migranti

izbegla i raseljena lica

prihvatilište za migrante

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.