Komentara: 3
Pregleda: 3170
Foto

Počela regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom"

06.04.2016. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U hotelu „Patria“ danas je počela dvodnevna regionalna konferencija „Upravljanje migrantskom krizom“, koju organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Fondacija Hans Zajdel.
Počela regionalna konferencija "Upravljanje migrantskom krizom"

Na konferenciji, pored Srbije, učestvuje sedam zemalja regiona, a skup će, uz analizu trenutnog stanja, doneti i usaglašene stavove zbog nagoveštaja ponovnog usložnjavanja situacije i ugrožavanja državne granice.

- Posle zatvaranja „balkanske rute“ sigurno je određen broj migranata ostao u prostoru, u prihvatnim centrima u Preševu i Šidu, a imamo i pokušaje ilegalnih ulazaka iz pravca Makedonije i Bugarske. Aktivnost krijumčara je nešto veća u odnosu na period kada je ta ruta bila regularna – kaže Milenko Božović, načelnik Uprave granične policije Srbije. - Na ovoj konferenciji razmenićemo dosadašnja iskustva, osvrnuti se na aktuelno stanje i govoriti o onome što nas očekuje u narednom periodu. Sa svim graničnim policijama imamo dobru saradnju.

Kako je rečeno na početku skupa, tokom prošle godine registrovano je oko 600.000 migranata a podneto je 759 krivičnih prijava za krijumčarenje ljudi protiv 1.127 lica. U prva tri meseca ove godine, registrovano je oko 100.000 migranata, a podneto je 57 krivičnih prijava protiv 90 lica. Trenutno u Srbiji ima oko hiljadu migranata.

Nemačka Fondacije Hans Zajdel sa Upravom granične policije Srbije sarađuje skoro 15 godina.

- Nadamo da će ovom današnjom konferencijom biti unapređena komunikacija i poboljšan rad i saradnja u kontekstu migrantske krize, dakle Granične policije Republike Srbije sa policijama susednih zemalja – istakao je Luc Kober, predstavnik fondacije.

Na skupu učestvuju i predstavnici graničnih policija Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3170
Povezane teme
migranti migranti u subotici emigranti imigranti ilegalni migranti izbegla i raseljena lica prihvatilište za migrante
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.