Komentara: 5
Pregleda: 4027

Počela Olimpijada - Kasa i Beđik već danas voze svoje trke

28.07.2012. u 12:24h
Svečanom ceremonijom na stadionu u Londonu sinoć su otvorene 30. igre letnje Olimpijade, koje će trajati do 12. avgusta. Srpski reprezentativci će danas imati izuzetno “bogat” dan na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto će izaći na borilišta u osam sportova. Od Subotičana već u 11 časova startuju biciklista Gabor Kasa i veslač Nenad Beđik (13 časova). U nastavku pogledajte satnicu.
Počela Olimpijada - Kasa i Beđik već danas voze svoje trke

Na spektakularan način sinoć su otvorene jubilarne 30. Olimpijske igre koje se održavaju ove godine u Londonu.

Ceremonija svečanog otvaranja imala je za cilj da pokaže deo britanske istorije i da podseti svet na ono što je Ujedinjeno kraljevstvo pružilo svetu - od industrijske revolucije do najpoznatijih svetskih muzičkih hitova.

Bogat dan srpskih Olimpijaca

Na Olimpijskim igrama prvog dana takmičiće se četvoro tenisera a takmičenje startuju i odbojkašice, stonoteniseri, plivači, biciklisti...

Janko Tipsarević igra protiv Argentinca Davida Nalbandijan u 13.00 časova, a Viktor Troicki protiv Španca Nikolasa Amagroa u 14.30. Ana Ivanović će igrati sa Kristom Mekhejl iz SAD u 12.30, a Jelena Janković sa Amerikankom Serenom Vilijams u 15.00.

Prvog dana Olimpijskih igara održaće se ženske kvalifikacije u gađanju vazdušnom puškom, u kojem će Srbiju predstavljati Andrea Arsović i Ivana Maksimović.

U muškim kvalifikacijama u gađanju vazdušnim pištoljem, Srbiju će predstavljati Damir Mikec i Andrija Zlatić.

U drumskoj biciklističkoj trci, našu zemlju predstavljaju Ivan Stević i Gabor Kasa, u muškim kvalifikacijama na 400 metara slobodnim stilom Đorđe Marković a na 100 metara prsnim stilom Čaba Silađi.

Takođe, ženska odbojkaška reprezentacija igra prvu utakmicu 1. kola Grube B protiv Kine u 12.30 časova.

Pola sata kasnije biće održane kvalifikacije u veslačkoj disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj će Srbiju predstavljati Nikola Stojić i Nenad Beđik.

U 17.00 časova reprezentativac Srbije Marko Jevtović igra protiv Belgijanca Žan-Mišela Seva u prvom kolu stonoteniskog turnira na Olimpijskim igrama.

Počela Olimpijada - Kasa i Beđik već danas voze svoje trke

Počela Olimpijada - Kasa i Beđik već danas voze svoje trke

(foto: blic)

Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4027
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.