• Pregleda: 4092

Počela nova školska godina

U svim školama u Subotici jutros se oglasilo školsko zvono koje je najavilo početak nove školske godine. Po prvi put u školske klupe seli su i đaci prvaci koji ove godine na teritoriji lokalne samouprave ima 1270, što je 100 manje u odnosu na prošlu godnu.
Počela nova školska godina

Gradonačelnik Subotice posetio je Osnovnu školu “Majšanski put” i istakao da grad ima obavezu da pomaže u unapređenju obrazovanja.

OŠ „Majšanski put“ upisalo je ove godine 86 đaka prvaka. Učenici koji su prvi put seli u školske klupe kažu da očekuju da se igradu i druže, kao i da steknu nova iskustva.

Po tradiciji, učenici starijih razreda su pripremili prigodan program za svoje nove kolege.Ove godine u školi majšanski put je upisano manje đaka, nego prošle godine.

Kao i u OŠ „Majšanski put“, tako i na teritoriji celog grada, ove godine u prvi razred krenulo je manje prvaka, u odnosu na prethodne godine.Uobičajeno je da predstavnici lokalne samouprave obiđu nekoliko škola, jer je to znak da  grad vodi brigu o obrazovanju.

Pored priredbe, prvake su dočeli i pokloni, koje im je obezbedio Grad Subotica. Poklon, u vidu slikovnice i prsluka, će đacima put od kuće do škole, učiniti bezbednijim.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

2
Mister G Odgovori
Jako me je razocaralo to sto nisam video saobracajnu policiju na ulici.
Zar im je bilo stvarno toliko tesko jedan da izaci i prosetati svoje stomake?
Vlaja Odgovori
Verovatno su bili zauzeti kod Tesline pece, tamo vozila PARKIRAJO satima gdi je i zaustavljanje zabranjeno. E nek su se 'pokazli' na severaskom penzioneru
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.