Komentara: 23
Pregleda: 4734
Foto

Počela izgradnja gasovoda u MZ "Novo selo"

06.09.2021. u 15:13h > 15:59
Izvor: Subotica.com
U MZ "Novo selo" počeli su radovi na izgradnji gasovodne mreže u dužini od 3.7 kilometara. Time će oko stotinu domaćinstava dobiti priliku da se priključi na mrežu i koristi gas kao energent.
Počela izgradnja gasovoda u MZ "Novo selo"

Radove su danas obišli predsednik Skupštine grada Balint Pastor, uprava JP "Subotica gas" i članovi mesne zajednice koji su poručili da ostvarivanje prioriteta mesnih zajednica nije samo obećanje, već nešto na čemu se radi svakog dana.

- Proširenje gasovodne, kanalizione i vodovodne mreže je osnovni zadatak lokalne samouprave. Raduje me što je preduzeće "Subotica gas" započelo izgradnju deset kilometara gasovodne mreže, ne samo u MZ "Novo selo", već i u MZ "Zorka", "Dudova šuma", "Radanovac", "Mali Radanovac", "Aleksandrovo", "Gat" i "Ker" - poručio je Pastor. - Uz to, projektuje se deset kilometara mreže koja će se graditi iduće godine. Ima puno problema u svim mesnim zajednicama, iako nije daleko od Gradske kuće, MZ "Novo selo" nema kanalizaciju. Pred nama je projekat "Čista Srbija" u okviru koga će biti izgrađeno 110 kilometara kanalizacione mreže u gradu i prigradskim naseljima.

Počela izgradnja gasovoda u MZ "Novo selo"

Izgradnja gasovoda počela je na inicijativu meštana.

- Svake godine u plan poslovanja unosimo zahteve stanovnika različitih delova grada , prošle godine to je bio Palić, a ove godine to je "Novo selo". Biće izgrađeno 3.7 kilometara mreže na koju će moći da se priključi 100 potrošača - objašnjava Ildiko Zedi, direktorka "Subotica gasa". - Moći će da se priključi ukupno 350 potrošača, a već imamo prijavljenih 380 i 20 novih zgrada. Zato pozivam sve koji žele da se prijave, uplate cenu priključka koja je 100.000 dinara, sakupe dokumentaciju i već tokom ove godine mogu da dobiju priključak.

Meštani MZ "Novo selo", koji su pisali peticiju za uvođenje gasa itekako su zadovoljni i tvrde da ovako značajna investicija godinama nije došla u njihov kraj.

Počela izgradnja gasovoda u MZ "Novo selo"

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže u Jasenovačkoj ulici Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže u Jasenovačkoj ulici Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže u Jasenovačkoj ulici Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže u Jasenovačkoj ulici Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže u Jasenovačkoj ulici Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže u Jasenovačkoj ulici Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže u Jasenovačkoj ulici Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže u Jasenovačkoj ulici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 4734
Povezane teme

suboticagas

mz novo selo

balint pastor

ildiko zedi

uvođenje gasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.