Komentara: 8
Pregleda: 19438

Počela isplata socijalnih davanja, mole se građani da novac podižu na bankomatima

20.03.2020. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Počela isplata socijalnih davanja, mole se građani da novac podižu na bankomatima

Isplata roditeljskog dodatka, dečjeg dodatka, redovne novčane naknade nezaposlenim licima, osnovnih invalidskih primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, dodatka za negu i pomoć drugog lica, novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), novčane naknade za rad hranitelja i naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju za februar počela je danas, 20. marta, saopštila je banka "Poštanska štedionica".

Narednog dana, 21. marta, uslediće isplata privremene novčane naknade nezaposlenim licima za prošli mesec, dok će u sredu, 25. marta, uslediti isplata drugog dela penzija za februar za korisnike PIO Fonda.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je sredu da penzionere brine kako će doći i podići penzije.

- Predsednik Aleksandar Vučić naložio je da nađemo kako da na siguran način omogućimo da penzioneri koji žele penziju u kešu to dobiju na kućnu adresu i očekujem da ćemo u narednih 48 časova izaći s načinom kako ćemo to raditi - kazala je Brnabić.

Po njenim rečima, Vlada na tome radi sa vojskom i poštom.

"Poštanska štedionica" moli sve korisnike prava na roditeljski dodatak da na datum isplate u ekspozituri banke obavezno podnesu zahtev za izdavanje kartice.

- U cilju zaštite vašeg zdravlja apelujemo da novčana sredstva podižete na bankomatima banke, koji su vam na raspolaganju na 500 lokacija širom Srbije. I pored svakodnevnog sprovođenja pojačanih mera higijene bankomata u svojoj mreži, apelujemo na korišćenje zaštitnih rukavica ili sredstava za dezinfekciju - saopštila je banka "Poštanska štedionica". - Molimo vas da tokom boravka u našim ekspoziturama održavate rastojanje od najmanje dva metra od drugih osoba. Poštujte ovu preporuku radi vašeg zdravlja, kao i bezbednosti drugih.

Preporuka banke je i da svi klijenti u što većem broju koriste usluge elektronskog bankarstva, odnosno SMS, internet i mobilno bankarstvo sa uslugom IPS QR koda i plaćanje platnim karticama, dakle udaljen pristup korišćenja usluga iz domena platnih usluga i platnog prometa.

Sve pravovremene informacije korisnici mogu da nađu na sajtu banke ili pozovom kontakt centra na broj 011/20-20-292.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 19438

Povezane vesti

Povezane teme

dečji dodatak isplata

isplata penzija

isplata za nezaposlene

isplata dečijeg dodatka

vanredno stanje

isplata naknade za nezaposlene

invalidnina

dodatak za pomoć i negu

isplata roditeljskog dodatka

isplata socijalne pomoći

socijalna davanja

korona virus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.