Komentara: 8
Pregleda: 3782

Počela imunizacija po kućama - vakcinišu se nepokretni Subotičani

26.02.2021. u 14:20h
Izvor: TV Subotica
Ekipe Doma zdravlja danas su bile na terenu i vakcinisale sugrađane koji zbog zdravstvenih razloga ne mogu da izađu iz kuće i sami dođu na vakcinalni punkt.
Počela imunizacija po kućama - vakcinišu se nepokretni Subotičani

Ekipa TV Subotice pratila je jedan od timova do doma Buču Ota, kog je ćerka prijavila pre nekoliko nedelja i tom prilikom navela da je otac slep, te da želi da se vakciniše kod kuće. Nakon primljenog "Sinofarma“", Oto se dobro oseća i, kako kaže, čeka da lekari ponovo dođu nakon tri nedelje kako bi dobio i drugu dozu.

- Drago mi je što su došli i zahvaljujem se, jer mi je jako teško bilo gde da odem, pošto sam izgubio vid i teško idem. Imam 84 godine, tako da mi je baš drago što su mi doneli vakcinu i nadam se da će biti dobra - rekao je Oto.

Kako iz Doma zdravlja napominju, ovo je drugi put da se vakcinisanje obavlja na terenu, a tokom prepodneva bile su aktivne tri ekipe. Plan je da danas obiđu oko 40 domova.

Počela imunizacija po kućama - vakcinišu se nepokretni Subotičani

- Kako je bilo manje pacijenata za drugu dozu vakcine, oformljeni su timovi iz Nove opštine da odrađuju vakcinaciju na terenu. Dobili smo spisak nepokretnih pacijenata, daje se prva doza kineske vakcine "Sinofarm" i, na osnovu podataka koje smo dobili, odlazimo na kućne adrese za pacijente koji nemaju kontraindikacije, ni privremenih, ni trajnih, i sporovodimo redovnu vakcinaciju - kazala je dr Verica Dronjak, specijalista opšte medicine.

Svi koji ne mogu da dođu do punkta za imunizaciju, to treba da navedu prilikom prijave, a trenutno se na spisku za vakcinaciju kod kuće nalazi oko 200 Subotičana. Iz rukovodstva Doma zdravlja ističu i da se sve radi u koordinaciji sa Gradskom upravom, koja je na raspolaganje stavila svoja vozila.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 3782
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.