• Pregleda: 2608

Počela građevinska sezona na Paliću

Počela građevinska sezona na Paliću

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i direktor preduzeća „Park Palić" Goran Gabrić obišli su početak radova na izgradnji kanalizacije u Krfskoj ulici, na Paliću, i nastavak radova na rekonstrukciji Ženskog štranda.

U Krfskoj ulici započeta je prva faza izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 211 metara. Vrednost radova je 2,9 miliona dinara, rok za završetak je 60 dana, a izvođač radova je preduzeće „Javornik", iz Subotice. Na Ženskom štrandu nastavljeno je sa izvođenjem radova na drugoj fazi rekonstrukcije ovog objekta. Za ovu fazu radova predviđeno je 28,9 miliona dinara, radovi će trajati 179 dana, a izvođač je, takođe, preduzeće „Javornik".

Veoma je važno što su radovi na Paliću, započeti prošle godine, nastavljeni čim su za to stekli povoljni vremenski uslovi, rekao je gradonačelnik Vučinić. On je istakao da izgradnja kanalizacione mreže u Krfskoj ulici nije jedini zahvat koji će se raditi i da će se, u cilju stvaranja što povoljnijeg investicionog ambijenta, nastaviti sa uređenjem Velike terase, Velikog parka i Ženskog štranda.

- Izgradnja kanalizacije na Paliću je prioritet. S druge strane, nastavljamo i projekat uređenja Velike terase, kao i uređenja Velikog parka, što su neke ključne stvari koje moramo da uradimo da bismo Palić učinili što atraktivnijim za privlačenje nekog potencijalnog investitora. Nakon Velike terase, koja je rekonstruisana, ostaje da uradimo Ženski štrand, koji je, takođe, jedan od centralnih objekata na Paliću. Mislim da ćemo, uz park koji će imati nove sadržaje, i Subotičanima ponuditi dovoljno razloga da dođu ovde, da Palić ponovo bude izletnička destinacija gde će ljudi provoditi prijatne trenutke. Na taj način podižemo i kapacitet, i atraktivnost samog naselja, naglasio je Vučinić.

Goran Gabrić je najavio da će se sredstvima koja su obezbeđena za ovu godinu iz gradskog budžeta dovršiti Ženski štrand, da će se završiti svi građevinski radovi i da će centralni deo objekta, predviđen za ugostiteljsku delatnost, biti završen i opremljen da prima sve zainteresovane goste i turiste.

- Očekujemo da će radovi biti okončani do 1. avgusta, a želimo da 15. septembra 2012. godine, jednim koktelom, obeležimo stogodišnjicu od otvaranja i izgradnje Ženskog štranda. Nadamo se, takođe, da ćemo do tada imati i završen tehnički prijem objekta, rekao je Gabrić.

Prema njegovim rečima, početak radova na sanaciji jezera Palić planiran je za april.

- Mi, trenutno, završavamo tehničku dokumentaciju, tehnička kontrola glavnog projekta upravo bi trebalo da počne i za nekoliko dana možemo da očekujemo i raspisivanje javnog poziva, odnosno tendera za prvu fazu radova na sanaciji jezera. Veoma je važno da su sredstva obezbeđena, i to 100 miliona dinara iz Fonda za zaštitu životne sredine, a 30 miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i održivi razvoj. Mislim da je, pored izgradnje kanalizacije na Paliću, veoma značajno i da se posle 35 godina jedan tako veliki projekat pokrene i završi, kazao je Gabrić, i dodao da se prva faza radova na sanaciji jezera Palić odnosi na izmuljavanje IV sektora jezera i izgradnju kasete za deponovanje mulja u III sektoru jezera Palić.

Šef gradilišta na izgradnji kanalizacione mreže u Krfskoj ulici Aleksandar Popović rekao je kako je ukupna dužina kanalizacione mreže, koja će se u dve faze raditi u toj ulici, 370 metara (od Ulice Jožefa Hegediša do uprave direkcijske zgrade Zoološkog vrta), da će se uraditi 11 novih šahtova na dužini od 40 metara i kućni priključci za parcele na trasi.

Izvor: SuMedija

povezane teme

4
palic Odgovori
JAVORNIK-cudna koincidencija!!!
Beli Odgovori
Opet prazna predizborna obecanja... Cekali mesec-dva pred izbore da pocnu sa ulaganjem i sada obecavaju stvari koje nisu ni sigurni da bi mogli da ispune, a i u slucaju da su ustanju da urade to, radije ce staviti sebi pare u dzep i opet se praviti ludi kada nastane pitanje gde su pare nestale....
Mića Odgovori
Jeste li i ove radove uvrstili u informator? Ako jeste recite nam šta je urađeno to dosad da 1/3. Subotice nema kanalizaciju, ne odnosi im se smeće i nemaju vodovod! Da li je ovo u opšte 21. vek?
zakon Odgovori
Krajnje je vreme da se zaista ozbiljno iskoristimo kapacitet Palica, da ga konacno urede ili kako god vec, a ne da se kojekakva obecanja, uredjenja i investiranja u Palic koriste kao pogodne prilike da politicari ustekaju pare!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.