Komentara: 2
Pregleda: 3046

Počela druga faza opremanja zone u Malom Bajmoku

23.04.2012. u 17:56h
Izvor: RTV Yueco
Počeli su radovi na drugoj fazi infrastrukturnog opremanja Privredne zone Mali Bajmok. U toku je postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže, nakon čega će biti uređivane saobraćajnice i postavljana javna rasveta. Radi se o parcelama na kojima će svoje pogone izgraditi Kalcedonija i Svarovski, gde će ukupno biti zaposleno oko 1.600 radnika.
Počela druga faza opremanja zone u Malom Bajmoku

U drugoj fazi infrastrukturnog opremanja Privredne zone Mali Bajmok za oko mesec dana biće završeni radovi na postavljanju vodovodne i kanalizacione mreže. Radove na postavljanju vodovodne mreže izvodi preduzeće Potiski vodovodi iz Horgoša, a na postavljanju kanalizacione mreže preduzeće Javornik. Ukupna vrednost radova prelazi 20 miliona dinara.

U privrednoj zoni Mali Bajmok slobodne su još dve parcele. Jedna od 10, a druga od 4,5 hektara. Sve ostale parcele su ili u pregovorima ili već ustupljene. Tako će do kraja nedelje krenuti sa izgradnjom novi pogon Dunkermotorena u kojem će biti proširena njihova dosadašnja proizvodnja i biti zaposleno oko 150 radnika. Gradonačelnik Saša Vučinić ponovo je naglasio potrebu kontinuiteta takve politike privlačenja stranih investitora.

Ovim opremanjem dela privredne zone Mali Bajmok stvaraju se preduslovi i za priključenje stanovništva Crvenog sela na kanalizacionu mrežu.

Rok za završetak radova jeste mesec dana. Nakon toga odmah će krenuti i radovi na postavljanju saobraćajnica i javne rasvete. Nakon tih radova, lokacija privredne zone Mali Bajmok biće 90% infrastrukturno opremljena.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 časova
Komentara: 2
Pregleda: 3046
Povezane teme

privredna zona mali bajmok

fabrika kalcedonija

fabrika svarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.