Komentara: 7
Pregleda: 4228

Počela akcija "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo"

26.11.2012. u 16:33h
Izvor: RTV Yueco
U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od danas pa do 1. decembra sprovodi preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Ispravno vozilo–Bezbedno vozilo”.
Počela akcija "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo"

Osnovni cilj akcije je besplatna provera tehničke ispravnosti vozila, kako bi se uočene nepravilnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Lajoš Almaši jedan je od vozača kog je saobraćajna policija zaustavila kako bi ga upoznala sa akcijom koja je danas otpočela. S obzirom na to da Lajošev automobil nije bio kompletno tehnički ispravan, saobraćajna policija mu je predložila besplatan tehnički pregled, u sklopu akcije “ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Akcija se sastoji iz dve faze. U prvoj fazi, do 1. decembra, policija će, ona vozila koja nisu tehnički ispravna. samo slati na besplatan tehnički pregled, dok će od 5. do 10. decembra akcija preći u drugu fazu.

Vozni park u Srbiji poboljšao se poslednjih godina, zahvaljujući uvozu automobila iz inostranstva. Sve manje voze se stare Zastave ili drugi automobili koju su proizvedeni pre dve ili više decenija. Po rečima pripadnika saobraćajne policije to svakako utiče na bezbednost saobraćaja, ali je bez obzira na to dobro proveravati i novija vozila, pogotovo pred zimski period.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 4228
Povezane teme

saobraćajna policija

ispravno vozilo bezbedno vozilo

tehnički pregled

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.