Komentara: 3
Pregleda: 4431
Foto

Počela 33. "Klincijada"

21.05.2019. u 13:13h
Izvor: TV Subotica
Najmasovnija manifestacija posvećena dečjem stvaralaštvu – „Klincijada“, u organizaciji PU „Naša radost“, otvorena je po 33. put. Tokom ove nedelje glumom, pesmom i plesom predstaviće se oko 1.600 dece kako iz našeg grada i okolnih mesta, tako i mališana iz susednih zemalja.
Počela 33. "Klincijada"

Tradicionalna 33. Klincijada je petodnevna manifestacija, koja slavi radost življenja i slobodu izražavanja, a okuplja decu od jaslenog do predškolskog uzrasta. Klinci su i ove godine pripremili raznovrsan program, koji će pratiti izložba posvećena likovnom i govornom stvaralaštvu, kao i mnogo zanimljivih scenskih nastupa.

Program će se u naredna dva dana odvijati u „Bunjevačkom kolu“, nakon čega se nastavlja u Hali sportova, kada će se održati i najmasovnija, centralna manifestacija, na kojoj svake godine nastupiti preko 1.000 dece iz subotičkih državnih i privatnih vrtića, baletskih i plesnih studija, a ove godine će učestvovati i najmlađi stanovnici Hrvatske i Mađarske.

Počela 33. "Klincijada"

Iz godine u godinu, povećava se broj dece koja nastupaju na „Klincijadi“, a iz PU „Naša radost“ kažu da će se potruditi da narednu organizuju na višem nivou.

- U planu nam je da sledeće godine podignemo „Klincijadu“ na viši nivo. Nabavili smo video-bim projektor, koji može poslužiti za ove svrhe i u lajv strimu planiramo da nam gosti budu deca koja ne mogu fizički da prisustvuju manifestaciji, ali mogu zajedno sa drugarima iz Subotice i okolnih zemalja da nam se priključe i da učestvuju u svemu ovome - obrazložio je Nebojša Markez, direktor PU „Naša radost“.

Počela 33. "Klincijada"

Da je ovo sjajna prilika da se deca druže, razmene iskustva i pokažu šta je to što uče u svojim vrtićima, kaže i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, koja je i sama pre više godina nastupala na ovoj manifestaciji.

- Verujem da smo svi mi, koji smo malo mlađi, barem jednom učestvovali na njoj, ako ne i više puta, i to je ono što „Klincijadu“ zaista čini tradicionalnom manifestacijom. Veliki broj dece nastupa, veliki broj posećuje manifestaciju i upravo deca svojim vršnjacima pokazuju šta to rade u svojim vrtićima, mogu da vide da nije sve isto, da su svi oni maštoviti, svako na svoj način i ovo je sjajna prilika za druženje dece iz PU „Naša radost“ - rekla je Aleksić.

Počela 33. "Klincijada"

„Klincijada“ će biti završena 11. memorijalnim koncertom „Nevzeta Kadirić“, koji će se održati u petak u Velikoj većnici Gradske kuće.

PROGRAM

- KUD "Bunjevačko kolo"
- Velika većnica
- Hala sportova

Izvor: TV Subotica
Otvaranje 33. Klincijade Otvaranje 33. Klincijade Otvaranje 33. Klincijade Otvaranje 33. Klincijade Otvaranje 33. Klincijade Otvaranje 33. Klincijade Otvaranje 33. Klincijade Otvaranje 33. Klincijade
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4431
Povezane teme

Naša Radost Subotica

naša radost

klincijada

nataša aleksić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.