• Pregleda: 3093

Počela 33. "Klincijada"

Najmasovnija manifestacija posvećena dečjem stvaralaštvu – „Klincijada“, u organizaciji PU „Naša radost“, otvorena je po 33. put. Tokom ove nedelje glumom, pesmom i plesom predstaviće se oko 1.600 dece kako iz našeg grada i okolnih mesta, tako i mališana iz susednih zemalja.
Počela 33. "Klincijada"

Tradicionalna 33. Klincijada je petodnevna manifestacija, koja slavi radost življenja i slobodu izražavanja, a okuplja decu od jaslenog do predškolskog uzrasta. Klinci su i ove godine pripremili raznovrsan program, koji će pratiti izložba posvećena likovnom i govornom stvaralaštvu, kao i mnogo zanimljivih scenskih nastupa.

Program će se u naredna dva dana odvijati u „Bunjevačkom kolu“, nakon čega se nastavlja u Hali sportova, kada će se održati i najmasovnija, centralna manifestacija, na kojoj svake godine nastupiti preko 1.000 dece iz subotičkih državnih i privatnih vrtića, baletskih i plesnih studija, a ove godine će učestvovati i najmlađi stanovnici Hrvatske i Mađarske.

Iz godine u godinu, povećava se broj dece koja nastupaju na „Klincijadi“, a iz PU „Naša radost“ kažu da će se potruditi da narednu organizuju na višem nivou.

- U planu nam je da sledeće godine podignemo „Klincijadu“ na viši nivo. Nabavili smo video-bim projektor, koji može poslužiti za ove svrhe i u lajv strimu planiramo da nam gosti budu deca koja ne mogu fizički da prisustvuju manifestaciji, ali mogu zajedno sa drugarima iz Subotice i okolnih zemalja da nam se priključe i da učestvuju u svemu ovome - obrazložio je Nebojša Markez, direktor PU „Naša radost“.

Da je ovo sjajna prilika da se deca druže, razmene iskustva i pokažu šta je to što uče u svojim vrtićima, kaže i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, koja je i sama pre više godina nastupala na ovoj manifestaciji.

- Verujem da smo svi mi, koji smo malo mlađi, barem jednom učestvovali na njoj, ako ne i više puta, i to je ono što „Klincijadu“ zaista čini tradicionalnom manifestacijom. Veliki broj dece nastupa, veliki broj posećuje manifestaciju i upravo deca svojim vršnjacima pokazuju šta to rade u svojim vrtićima, mogu da vide da nije sve isto, da su svi oni maštoviti, svako na svoj način i ovo je sjajna prilika za druženje dece iz PU „Naša radost“ - rekla je Aleksić.

„Klincijada“ će biti završena 11. memorijalnim koncertom „Nevzeta Kadirić“, koji će se održati u petak u Velikoj većnici Gradske kuće.

PROGRAM

- KUD "Bunjevačko kolo"
- Velika većnica
- Hala sportova

Izvor: TV Subotica

povezane teme

3
lalo Odgovori
Gospodo iz Nase Radosti, treba da Vas je sramota sto pravite diskriminaciju i zapostavljenje dece, ova ustanova je organizator klincijade, a deca iz vase ustanove ne idu na klincijadu, a skoro sva deca iz Subotice borave u ovoj ustanovi, sto neki idu na klincijadu, a neka deca ne, jer su deca koja ne idu manje vredna, ili je to lenjost osoblja po vrticima? sto vaspitacice kazu ja necu da vodim decu, to nije moja obaveza i ja to ne moram da radim, to samo ako hocu? postali ste kao kaznena ustanova, a deca kada dodju u vrtic kao da su u pritvoru i ne mrdaju nigde dok neko ne dodje po njih! zasto nije nalozeno da svi vrtici moraju sa decom nastupiti na klincijadi ili onda niko!? i nasa deca bi da nastupe na klincijadi, Vi ste bruka i sramota ovoga grada!!!
nja89
Potpuno se slazem sa Vama!
Nikakvo angazovanje oko ucestvovanja ili makar odlaska da vide klincijadu nema kod nas u ogranku u MZ PEscara.
Obican izlet na Ergelu moraju da organizuju vaspitaci, od dogovora sa roditeljima, zakupa autobusa i svega ostalog, i jos na kraju svaka grupa ide posebno, umesto da se rese autobusi od strane Uprave, pa da izadje jeftinije i da sva deca mogu da idu, sta da vise ocekujemo od njih....svake godine se izmislja sve vise gluposti i zabrana, ali zato da se poboljsaju uslovi za boravak i aktivnost dece - tog nema!
Jedna mama Odgovori
Postovani, gde su deca sa posebnim potrebama kao deo klincijade? Ni jednog deteta sa posebnim potrebama, bilo u inkluziji, bilo iz specijalnih skola nije bilo. Zbog cega se ta deca kriju, diskriminisu i izdvajaju iz zdrave sredine? Veliki propust za organizatore.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.