Komentara: 1
Pregleda: 3237

Pobeda fudbalerki Spartaka protiv Napretka iz Kruševca

15.09.2013. u 11:34h
Izvor: ŽFK "Spartak"
Fudbalerke Spartaka nastavile su pobednički niz u novoj sezoni, kako u Evropi, tako i u domaćem šampionatu. Utakmica po utakmicu, protivnici za poštovanje, ali stoprocentni učinak "golubica" nastavio se i posle pobede na ekipom Napretka iz Kruševca. Oba gola postigla je kapiten Violeta Slović.
Pobeda fudbalerki Spartaka protiv Napretka iz Kruševca

Jučerašnja derbi utakmica bila je očekivano tvrda i neizvesna, a obilje žutih kartona je priča za sebe koja iziskuje analizu video snimka. Disciplinovana igra i velika motivacija igračica Napretka, ali i odlična taktička postavka ekipe, sprečili su igračice Spartaka da razviju svoj stil igre i iskoriste prednosti domaćeg terena.

Bez obzira na veću terensku inicijativu i veći posed lopte, pa i brojčanu prednost nakon isključenja Zorice Karadžić, igračice Spartaka su igrale taman u tolikoj meri koliko su im to dozvolile borbene Kruševljanke.

Prvi pogodak Spartak je postigao relativno rano, u 9. minutu, nakon odlično izvedenog kornera kada je Violeti Slović preostalo samo da glavom sprovede loptu u protivničku mrežu. Drugi pogodak postigla je u 65 minutu takođe Violeta Slović, ali iz kaznenog udarca koji je dosuđen zbog igranja rukom u kaznenom prostoru.

U 46. minutu, neposredno pred završetak prvog poluvremena, u vazdušnom duelu je povređena Milena Nikolić.

Igrač utakmice je kapiten Violeta Slović koja je znalački i autoritativno predvodila Spartakovu odbranu pred razigranim kruševljankama.

Jučerašnja utakmica je odisala prijateljskom atmosferom i igrala se u granicama fer pleja, bez obzira na veliku količinu dodeljenih žutih kartona koji na prvi pogled mogu i da zavaraju. U prilog ovoj tvrdnji ide i lep gest sportskog direktora Dejana Milovanovića koji je u ime stručnog štaba i igračica ŽFK "Napredak" simbolično uručio buket cveća kapitenu Violeti Slović čestitajući Spartaku ulazak u Ligu šampiona.

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3237
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.