Komentara: 0
Pregleda: 6289

Plus i minus

28.02.2009. u 10:50h
Izvor: RTV Yueco
<p>Na državno takmičenje iz matematike, koje će se održati za mesec dana u Zaječaru plasiralo se sedam učenika srednjih &scaron;kola iz Severno-bačkog okruga.</p>
Plus i minus

Na današnjem okružnom takmičenju u matematici u kategoriji prvih razreda najbolji su bili Vedrana Cvijin i Teodora Savić Popović, ispred drugih razreda Bojana Todić i Marija Vizin, u kategoriji trećih razreda Dušan Rajkić i Helena Pejić Tukuljac, a ispred četvrtih razreda Emeše Takač.

Matematika za mnoge učenike predstavlja bauk.Međutim, subotički đaci su poznati kao mladi i talentovani matematičari koji su u proteklih 18 godina osvajali mnogobrojna priznanja na svim nivoima takmičenja.Na okružnom takmičenju matematičara u Srednjoj tehničkoj školi učestvovalo je 39 učenika iz svih srednjih škola Severno-bačkog okruga i Bačke topole.

Takmičenje u proveri znanja matematičara traju više od tri decenije, a subotički učenici su poznati osvajanju odličnih rezultata.Subotica je 1998 godine primljena u matematičku Ganzu evropskih gradova.Sedam srednjoškola koji su osvojili najbolje rezultate čekaju ih dalja takmičenja i novi matematički problemi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 6289
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.