Komentara: 0
Pregleda: 2279

Plivanje: Uspešan nastup pionira Spartaka na Prvenstvu Srbije, Jana Mut i Leon Hemi osvajali medalje

07.12.2020. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Prvenstvo Srbije u plivanju za uzrast pionira održano je proteklog vikenda u Beogradu. Plivački klub "Spartak" je, uprkos brojnih poteškoća, ostvario vrlo zapažene rezultate. Istovremeno u Mađarskoj je, s uspehom, nastupala mlada Subotičanka Petra Botka.
Plivanje: Uspešan nastup pionira Spartaka na Prvenstvu Srbije, Jana Mut i Leon Hemi osvajali medalje

Na Prvenstvu održanom na bazenu SRC “Gale Muškatirović u Beogradu učestvovala su 32 kluba sa nešto više od 200 takmičara uzrasta od 10 do 12 godina. Pionirska ekipa Spartaka je nastupila u sastavu: Aleksa Ristić, Oliver Vidić, Đorđe Tukuljac Peić, Leon Hemi, Jana Mut i Petra Novović, dok su ekipu predvodili treneri Milan Jovanović i Vladan Konjević.

Na Prvenstvu su osvojene ukupno četiri medalje, dok je ekipno osvojeno sedmo mesto.

Plivanje: Uspešan nastup pionira Spartaka na Prvenstvu Srbije, Jana Mut i Leon Hemi osvajali medaljeNajznačajniji rezultat je svakako ostvarila Jana Mut koja je osvojila tri medalje - zlatnu u disciplini 200 m mešovito, srebrnu na 400 m kraul i bronzanu na 100 m delfin, dok je Leon Hemi osvojio srebrnu medalju u disciplini 400 m kraul, a na 100 m delfin zauzeo četvrto mesto.

Tokom trajanja Prvenstva Srbije za pionire u Beogradu, u Mađarskoj je održano Regionalno prvenstvo Mađarskem na kojem je za Plivački klub "Hodmezevašarhelj" takmičarka Spartaka Petra Botka. Mlada Subotičanka je na ovom izuzetno jakom takmičenju uspela da osvoji tri medalje - bronzanu u disciplini 200 m mešovito, kao i dve zlatne medalje u štafetnim trkama (4x50 kraul i 4x50 mešovito).

Plivanje: Uspešan nastup pionira Spartaka na Prvenstvu Srbije, Jana Mut i Leon Hemi osvajali medaljeNaredno takmičenje koje očekuje takmičare Spartaka je Prvenstvo Srbije u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, koje treba da bude održano od 17. do 20. decembra, takođe u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2279
Povezane teme

plivanje

plivači spartaka

plivački klub Spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.