• Pregleda: 2541

Plivanje: Spartakovih osam zlatnih medalja na Prvenstvu Srbije za pionire, Danilo Dulić najbolji pojedinac

Plivači Spartaka su na Letnjem prvenstvu Srbije za pionire (U12) u Leskovcu osvojili ukupno deset medalja - osam zlatnih i dve bronzane, oborili dva nacionalna rekorda, a Danilo Dulić proglašen je za najboljeg plivača takmičenja.
Plivanje: Spartakovih osam zlatnih medalja na Prvenstvu Srbije za pionire, Danilo Dulić najbolji pojedinac

Proteklog vikenda, 14. i 15. jula, u organizaciji Plivačkog saveza Srbije u Leskovcu je održano Letnje prvenstvo Srbije u plivanju za pionire. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 206 plivača i plivačica iz 32 kluba Srbije.

Na ovom, najvažnijem takmičenju ove godine, takmičari Spartaka su imali izuzetno važnu ulogu. Ekipu je činilo po pet devojčica i dečaka koji su zauzeli ekipno visoko četvrto mesto.

Ekipa Spartaka je nastupila sastavu: Lili Kuti, Petra Keseić, Una Tepavac, Jana Knežević i Kinga Kučera, Danilo Dulić, Luka Knežević, Boris Boršoš, Matija Ždrnja i Srđan Matković. Trener ekipe je bio Milan jovanović.

Osvajači medalja u pojedinačnoj konkurenciji:

Danilo Dulić, četiri zlatne medalje (100, 200 i 400 kraul, kao i 100 delfin) i oboren nacionalni rekord za dečake do 12 godina u disciplini 400 kraul. Najbolji plivač Prvenstva Srbije.

  • Kuti Lili, dve zlatne medalje ( 100 kraul i 100 leđno) i bronzana na 200 kraul,
  • Knežević Luka, bronzana medalja u disciplini 400 kraul.

U kategoriji štafeta:

  • Zlatna medalja - muška štafeta 4x50 kraul (Luka Knežević, Matija Ždrnja, Boris Boršoš i Danilo Dulić
  • Zlatna medalja i novi nacionlani rekord za mešovitu štafetu (dva dečaka i dve devojčice) 4x50 kraul (Lili Kuti, Petra Keseić, Luka Knežević i Danilo Dulić)

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.