• Pregleda: 1188

Plivanje: "Spartak-Prozivka" uspešan na Zimskom prvenstvu Vojvodine u Zrenjaninu

Proteklog vikenda je u Zrenjaninu održano Zimsko prvenstvo Vojvodine na kojem su se u subotu takmičili pioniri, a dan kasnije ostale, starije kategorije. Plivači Spartak - Prozivke su se u kategoriji pionira ekipno izborili za treće mesto.
Plivanje: "Spartak-Prozivka" uspešan na Zimskom prvenstvu Vojvodine u Zrenjaninu

Silvija Tot osvojila je srebro u disciplini 200 metara prsno, bronzu na 200 metara leđno, bronzu na 100 metara leđno. Teodora Ždrnja osvojila je zlato u disciplini 100 metara delfin. Maša Kostić osvojila je srebro u disciplini 100 metara delfin, bronzu na 100 metara slobodno i bronzu u disciplini 200 metara slobodnim stilom. David Farkaš izborio se za dve bronze, na 100 metara i 200 metara slobodno dok je Nemanja Kutuzov osvojio, takođe, bronzu, ali na 50 metara slobodnim stilom.

Devojčice su u štafetu 4x50 metara mešovito osvojile treće mesto i to u sastavu Dalija Kutić, Silvija Tot, Teodora Ždrnja i Maša Kostić.

Drugog dana prvenstva, u kategoriji kadetkinja (12-13 godina), Ivana Vukomanović je odnela dva srebra i to u disciplinama 50 metara prsno i 100 metara leđno kao i bronzu na 50 metara leđno, dok se od dečaka, u istoj kategoriji (13-14 godina) Luka Dulać okitio sa tri zlata i to u disciplinama 50 metara delfin, 100 metara delfin i 100 metara mešovito i bronzom na 50 metara slobodno.

U kategoriji juniorki (14-15 godina), osvojene su dve bronze i to, Jovana Ikić na 200 metara slobodno i Petra Čajkaš na 50 metara prsno. Od juniora (15-16 godina), najzapaženije rezultate postigao je Borislav Fermanović, osvojivši dva srebra na 200 metara prsno i 100 metara mešovito, kao i dve bronze na 400 metara slobodno i 100 metara delfin.

U kategoriji starijih juniora (17-18 godina), Balaž Farkaš je uzeo srebro na 50 metara prsno i bronzu na 100 metara prsno.

U otvorenom delu takmičenja Plivački klub „Spartak-Prozivka“ imao je dva predstavnika i to - Minu Mastilović, koja je tri puta stigla prva na cilj u disciplinama 50 metara, 100 metara i 200 metara slobodno, dok je na 50 metara prsno bila treća, kao i Sekula Sekulovića koji se okitio srebrom u disciplini 50 metara leđno i bronzom u disciplini 100 metara leđno.

Plivači ovog kluba su u štafeti 4x50 metara mešovitim stilom i to u sastavu Sekulović, Farkaš, Fermanović, Dulać, stigli treći na cilj čime su zasluženo poneli bronzane medalje

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
kopun Odgovori
Čestitam, svi uspesi i rezultati su desetogodišnji trud i rad kako dece tako i njhovi roditejla , a posebno je ogromna zasluga dobri trenera, šteta što su mnogi dobri treneri otišli iz kluba.
Lutalica bez skolskog obrazovanja
Desetogodišnji trud ne postoji, to su deca do 12 godina, ako se uzmu oni najstariji do 15 godina, teorija kaže da su počeli plivanje sa 2-5 godina, 5 je još nekako i prihvatljivo, ali nije ni to jer bazen src prozivka postoji od maja 2012, a klub mnogo kasnije, ali neka je i 2012, znači u pitanju je maksimalno 5 GODINA.
Naravno, jer kajmak uzimaju one dve sestre.
Sportista Odgovori
Cestitam, citam i odusevljan sam rezultatima i trenerima ovog kluba Bojana i Mikijaz bravo deco, bravo roditelji, bravo treneri...
djordje Odgovori
Uspesan klub i uspesna deca. Bravo !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.