Komentara: 0
Pregleda: 1477

Plivanje: Andrej Barna zauzeo 8. mesto na Evropskom prvenstvu u Rimu i obezbedio normu za SP

16.08.2022. u 15:34h
Izvor: Subotica.com
Na Evropskom prvenstvu koje se održavalo u Rimu, Andrej Barna plivač Spartaka u dresu reprezentacije Srbije zauzeo je 8. mesto u trci na 100 metara kraul.
Plivanje: Andrej Barna zauzeo 8. mesto na Evropskom prvenstvu u Rimu i obezbedio normu za SP

Barna je polufinalnu trku na 100 metara isplivao odlično i s vremenom 48,21 zauzeo četvrto mesto što je bilo dovoljno za plasmanu završnicu među osam najboljih i šansu da se bori za neku od medalja, a sem toga ostvarenim rezultatom je obezbedio i A-normu za Svetsko prvenstvo koje će se održati 2023. godine u Japanu.

U finalnoj trci naš reprezentativac je odlično startovao i posle 50 metara bio treći uz tri stotike zaostatka u odnosu na vodećeg Popovića. Ipak, drugu deonicu od 50 metara je slabije isplivao i trku okončao na osmom mestu.

Zlatnu medalju osvojio je sedamnaestogodišnji David Popović iz Rumunije uz vreme 46,86  i tako oborio svetski rekord koji je od 2009. godine držao Sesar Sjelo Filjo iz Brazila.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1477
Povezane teme

plivanje

plivači spartaka

plivački klub Spartak

andrej barna

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.