Komentara: 1
Pregleda: 4667

Plejmejker Spartaka Milisavljević pozvan u košarkašku A reprezentaciju Srbije

08.08.2014. u 09:31h
Izvor: Subotica.com
Problemi sa povredama Nemanje Nedovića i Vasilija Micića zadaju glavobolju selektoru Srbije, Aleksandru Đorđeviću, pred Svetski kup u Španiji. On je zbog toga na širi spisak kandidata za predstojeći Svetski kup uvrstio još jednog plejmejkera - reč je o igraču Spartaka iz Subotice, Milošu Milisavljeviću (21 godina, 193cm visine).
Plejmejker Spartaka Milisavljević pozvan u košarkašku A reprezentaciju Srbije

Veliko priznanje za Spartakovu školu košarke. Mladi talentovani košarkaš je prošlog leta bio na probi u Partizanu NIS koju nije prošao, a u sezoni koja je za nama bio je jedan od lidera Spartaka koji je izborio plasman u Prvu ligu Srbije. Milisavljević je prošle sezone u Drugoj ligi Srbije u dresu Spartaka beležio 20,8 poena, 4 skoka i 4,3 asistencije po utakmici.

Selektor Orlova je imao prilike da se uveri u njegove kvalitet na nedavno odigranoj utakmici A i B selekcije Srbije u Nišu.

Posle odlične sezone u Spartakovom dresu, Milisavljević je tokom leta imao reprezentativne obaveze (kao član B selekcije Srbije) i na veliko zadovoljstvo Spartaka nedavno je produžio ugovor sa ovim prvoligašem i ovih dana trebalo je da nastavi pripreme sa klubom u kojem je prošle sezone bio vrlo važan šaraf, ali poziv za A reprezentaciju se ne odbija i ovo je "pokvarilo" planove mladom beku Srbije.

Kako saznajemo Milisavljević će se reprezentaciji priključiti posle turnira u Francuskoj koji se igra od danas do nedelje. Svetsko prvenstvo u košarci održava se od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji. Srbija se nalazi u grupi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

U razgovoru za portal mvp.rs Milisavljević je podelio prve utiske:

"Naravno da je osećaj fantastičan! Trebalo je da se reprezentaciji pridružim odmah u Francuskoj, ali je u poslednji tren došlo do promene plana te ću se pripremama priključiti po povratku nacionalnog tima sa turnira u Pou".

Nije mala stvar biti pozvan u seniorsku reprezentaciju, a pri tome nastupati za tim koji se tek plasirao u Prvu mušku ligu Srbije:

"Moram da priznam da sam, nakon prošlogodišnje probe u Partizanu, rekao sebi da moram da pojačam rad. Istrajao sam u tome. Rad, rad, rad, trud i na kraju se isplatilo, uprkos tome što je moj tim nastupao u drugom rangu takmičenja".

Dobra sezona u Spartaku, gde je izabran za najboljeg igrača Druge muške lige, dovela je do poziva u B selekciju Srbije. Upravo tu je bio "na oku" selektoru. Svakako da je i to imalo uticaja na poziv?!

"Naravno da jeste. Sam poziv u B selekciju bio je velika čast i naravno da sam dao sve od sebe tokom leta. U direktnom susretu sa A timom sam imao ogroman motiv da odigram dobar meč i tako je bilo. Drago mi je što su ljudi iz Saveza znali to da cene i usreće me na ovaj način", rekao je Milisavljević u kratkoj izjavi za portal mpv.rs.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4667

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.