Komentara: 4
Pregleda: 9594

Miloš Milisavljević odigrao svoje prve sekunde u A košarkaškoj reprezentaciji

18.08.2014. u 09:04h
Izvor: Subotica.com
Košarkaš subotičkog Spartaka Miloš Milisavljević dobio je pre nepune dve nedelje poziv selektora A reprezentacije Srbije i posle upoznavanja sa ekipom i prvih treninga sinoć je dobio priliku da zaigra poslednjih 56 sekundi na finalu pripremnog turnira koji je Srbija igrala protiv Turske u Beogradu.
Miloš Milisavljević odigrao svoje prve sekunde u A košarkaškoj reprezentaciji

Mladi talentovani košarkaš je prošlog leta bio na probi u Partizanu NIS koju nije prošao, a u sezoni koja je za nama bio je jedan od lidera Spartaka koji je izborio plasman u Prvu ligu Srbije. Milisavljević je prošle sezone u Drugoj ligi Srbije u dresu Spartaka beležio 20,8 poena, 4 skoka i 4,3 asistencije po utakmici.

Na veliko zadovoljstvo Spartaka Miloš je nedavno produžio ugovor sa ovim (novim) prvoligašem i nakon reprezentativnih obaveza priključiće se svom klubu u pripremama za novu sezonu.

Svoje aktivno učešće u pripremama A selekcije Srbije Miloš je uzeo posle turnira u Francuskoj koji je Srbija osvojila, da bi sa ekipom odradio nekoliko dana priprema pred tradicionalni turnir "Trofej Beograda" koji je sinoć završen pobedom Srbije koja je u finalu savladala Tursku sa 79:64.

Miloš Milisavljević odigrao svoje prve sekunde u A košarkaškoj reprezentaciji

Foto: Marko Todorović

U poslednjem minutu meča sa klupe su ušli kapiten Nenad Krstić koji je po prvi put stao na parket od početka priprema pošto je sanirao nezgodnu povredu, a svoje prve sekunde, tačnije 56.8 sekundi, imao je i Miloš Milisavljević koji je imao i dve prilike da se upiše u strelce, ali spletom okolnosti nije mu to uspelo, međutim kako kaže nije mu žao jer siguran je da će biti prilike.

- "Osećaj je fenomenalan! Prošle godine sam meč gledao sa tribina, a ove godine sam na parketu! Na tribinama je bilo mnogo gledalaca, zamalo sam se i upisao u strelce, ali otom potom, mlad sam i biće prilike da to učinim." - izjavio je Milisavljević

Miloš je zamenio Bogdana Bogdanovića na nepun minut do kraja i rastrčao se na terenu kao da je svu energiju koju je sakupljao na klupi želeo da iskoristi u tih nekoliko destina sekundi koje će sigurno pamtiti celog života. Iako su saigrači želeli da mladi Subotičanin pored svojih sekundi na parketu dođe i do svojih prvih poena to mu se nažalost nije ostvarilo jer su se Turci branili do kraja, iako je pobednik bio poznat još pre Miloševog ulaska.

Bez obzira na to da li će Miloš putovati sa ekipom na Svetsko prvenstvo ili ne, ovo je velika čast i značajno iskustvo za mladog košarkaša, ali ujedno i priznanje za Spartakovu školu košarke.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 9594

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.