Komentara: 1
Pregleda: 4075

Košarkaši Spartaka započeli pripreme za novu sezonu

05.08.2014. u 10:02h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka započeli su juče pripreme za novu sezonu i takmičenje u Prvoj ligi Srbije, u rangu koji su obezbedili osvajanjem drugog mesta u Drugoj ligi Srbije u kojoj su se takmičili prethodne 2 sezone, a pre toga četiri u Prvoj B ligi.
Košarkaši Spartaka započeli pripreme za novu sezonu

Ekipa nije pretrpela velike promene i kako napominju iz kluba igranje u jačem rangu biće izazov za igrače i stručni štab, ali smatraju da će biti na visini zadatka i da će opravdati očekivanja.

Trener plavo-belih košarkaša iz Subotice Predrag Borilović izrazio je zadovoljstvo nastavkom priprema i činjenicom da se ekipa nije mnogo promenila, te će sa proverenim košarkašima koji su se pokazali kao kompaktan kolektiv pokušati da ostvari zapažen rezultat u Prvoj ligi Srbije.

- "Ekipa se nije značajno menjala u odnosu na prošlu sezonu, Posle Igora Vujičića i Strahinje Pribića ekipu je nedavno napustio i Radoš Vukolić koji se posle deset godina vernosti ovom klubu odlučio oprobati u inostranstvu." - izjavio je Borilović.

Važan šaraf u ekipi Spartaka u prošloj sezoni bio je i Miloš Milisavljević koji se posle reprezentativnih obaveza vraća klubskom angažmanu i na veliko zadovoljstvo KK "Spartak" dogovoren je nastavak saradnje sa ovim odličnim 22-godišnjim bekom.

Od pojačanja za novu sezone postoje određeni pregovori, ali s obzirom na finansijske prilike dugoročni planovi se ne prave, ali jedno je sigurno - da se KK "Spartak" oslanjao, a takvu tradiciju će i nastaviti, da se oslanja na sopstvene snage, na subotičku decu, na one koji su pokazali kvalitet i privrženost klubu. Od sinoć je sa ekipom i Kojić iz ekipe Šapca. Sokolović se oporavlja od nezgodne povrede šake i u klubu se nadaju skorom oporavku jer na njega ozbiljno računaju narednoj sezoni.

Pored Spartaka i Jagodine koji su osvojili prva dva mesta u Drugoj ligi Srbije u novoj sezoni Prve lige Srbije takmičiće se još i FMP (Beograd), Crnokosa (Kosjerić), Metalac (Valjevo), Borac (Čačak), Konstantin (Niš), Beograd, Vršac, Vojvodina ((Novi Sad), Tamiš (Pančevo), Napredak (Kruševac), Sloga (Kraljevo) i Smederevo 1953.

S obzirom na nedavne poplave koje su pogodile jedan deo Srbije učešće nekih ekipa iz pogođenih područja koji se danas nalaze se u vrlo teškoj poziciji je vrlo upitno.

Prva liga je praktično drugi po kvalitetu rang nacionalnog takmičenja koja posle regularnog dela formira superligu u kojoj se za šampiona Srbije utrkuju prve četiri ekipe iz Prve lige i četiri ekipe koje se takmiče u Jadranskoj (regionalnoj) ligi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4075

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

predrag borilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.