Komentara: 3
Pregleda: 1474

Platforma „Digitalna kultura Subotice“ - kulturno bogatstvo na jednom mestu

30.12.2021. u 15:06h
Izvor: Subotica.com
Projekat „Digitalna kultura Subotice“ je digitalna platforma na veb prezentaciji lokalne samouprave, osmišljena da na jednom mestu prikaže kulturno bogatstvo našeg grada, pokretna i nepokretna kulturna dobra, nematerijalno kulturno nasleđe, ustanove kulture i udruženja čija je oblast delovanja kultura i umetnost.
Platforma „Digitalna kultura Subotice“ -  kulturno bogatstvo na jednom mestu

Klikom na baner „Digitalna kultura Subotice“, posetioci zvaničnog sajta Grada Subotice moći će da se upoznaju sa kulturnim životom i nepokretnim kulturnim dobrima sa teritorije našeg grada. Platforma je zamišljena tako da se konstantno dopunjava i širi sa novim sadržajima.

Nepokretna kulturna dobra, institucije kulture i udruženja građana koja se bave kulturom biće predstavljena putem virtuelnih 3D tura, fotografija i kratkih tekstova na srpskom, bunjevačkom, hrvatskom i mađarskom jeziku.

Platforma „Digitalna kultura Subotice“ -  kulturno bogatstvo na jednom mestuPlatforma „Digitalna kultura Subotice“ -  kulturno bogatstvo na jednom mestu

Ova projekat je realizovan u saradnji Grada Subotice sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1474

Povezana vest

Povezane teme

kultura

subotica kultura

kulturna baština

kulturno nasleđe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.