• Pregleda: 6797

PKS organizuje radionicu na temu razvoja preduzetništva i jačanja konkurentnosti

PKS organizuje radionicu na temu razvoja preduzetništva i jačanja konkurentnosti

Privredna komora Srbije, u saradnji sa regionalnim komorama, organizuje seriju edukativnih radionica pod nazivom „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“ namenjenih sektoru malih i srednjih privrednih društava.

Cilj radionica, koje će se u periodu oktobar - decembar 2015. godine održavati u regionalnim privrednim komorama u Srbiji, jeste unapređenje poslovnog ambijenta, podizanje konkurentnosti i efikasnosti domaće privrede i pružanje podrške sektoru malih i srednjih privrednih društava.

Radionica u Subotici će biti održana u utorak, 20. oktobra 2015. godine u Regionalnoj privrednoj komori Subotica, sa početkom u 11,00 časova, Sala 12-13.

Zainteresovani svoje učešće treba da potvrde najkasnije do ponedeljka, 19. oktobra,na e-mail .

Predstavnici Privredne komore Srbije predstaviće novi paket usluga PKS, koji obuhvata pravnu pomoć, finansijski konsalting, podršku za izlazak na inostrana tržišta, pomoć u apliciranju za fondove i programe EU. Na radionicama će biti predstavljen i web portal Poslovanje.rs na kome se nalaze brojne informacije o raspoloživim izvorima finansiranja, bazama potencijalnih poslovnih partnera, informacije o CE znaku, Forumu privrede o propisima kao i Biznis Info Servis – informativni servis PKS koji u roku od 48 sati obezbeđuje informacije potrebne za dnevno poslovanje. Pored toga, privrednici će biti u prilici da dobiju i detaljne informacije o sporazumnom finansijskom restrukturiranju kao načinu rešavanja finansijskih problema i informacije o kontrolisanju usluga privatnog obezbeđenja.

Predstavnici Ministarstva privrede predstaviće mere finansijske podrške koje se pružaju sektoru MSPP, sa naglaskom na Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godini, koji ima za cilj jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu, a čiji javni poziv se očekuje krajem oktobra ove godine. Biće predstavljen i Program standardizovanog seta usluga za MSPP u 2015. godini, a privrednici će biti upoznati i sa osnovnim ciljevima i merama podrške Sektoru MSPP u okviru nedavno usvojene Strategije za podršku razvoja MSPP i konkurentnosti, kao i ostalim programima finansijske podrške MSPP u 2015. godini.

Predstavnici Ministarstva finansija - Uprave carina predstaviće mere za pojednostavljenje carinske procedure: kućno carinjenje, pojednostavljenje po fakturi, ovlašćeni privredni subjekti (OPS), ovlašćeni primalac i ovlašćeni pošiljalac.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Pedja Odgovori
Hehe može im onaj sa/bez brkova dati neki savet....
Neša... Odgovori
Poražavajuće i ponižavajuće je da naše sposobne privrednike "obučava" bilo ko pa i EU i to preko Privredne komore Srbije. Ovo je klasično EU porobljavanje. PKS je u rukama komunista, večitih parazitskih poltrona stranih interesa. Nasleđe iz Titove Jugoslavije. Posao tih neradnika je da pokupe kajmak. Ne veruj čoveku koji živi od nerada i tuđeg novca.
bona fide Odgovori
Ko razjuri ovo drustvo zasluzio je nagradu.
Vesko Odgovori
Sve sami naucnici, sa boljim platama od doktora nauka, a sva privreda u Malom Bajmoku.
Koliko je nezaposlenih i onih koji su zbrisali odavde, bez vasih savte.
uvek u pravu Odgovori
U sindikatu Popović u PK Vojinović. To su subotički Mićunovići. Neuništivi i nezamenljivi i podobni u svakoj vlasti. Ljubomoran sam što nemam deo njihovih kvaliteta i baš me interesuje ko stoji iza njih. Neke više sile.Vladaće još mnogaja ljeta iako su im rezultati na granici apsolutne nule. Srbija.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.