Komentara: 5
Pregleda: 7465

PKS organizuje radionicu na temu razvoja preduzetništva i jačanja konkurentnosti

12.10.2015. u 22:33h
Izvor: Subotica.com
PKS organizuje radionicu na temu razvoja preduzetništva i jačanja konkurentnosti

Privredna komora Srbije, u saradnji sa regionalnim komorama, organizuje seriju edukativnih radionica pod nazivom „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“ namenjenih sektoru malih i srednjih privrednih društava.

Cilj radionica, koje će se u periodu oktobar - decembar 2015. godine održavati u regionalnim privrednim komorama u Srbiji, jeste unapređenje poslovnog ambijenta, podizanje konkurentnosti i efikasnosti domaće privrede i pružanje podrške sektoru malih i srednjih privrednih društava.

Radionica u Subotici će biti održana u utorak, 20. oktobra 2015. godine u Regionalnoj privrednoj komori Subotica, sa početkom u 11,00 časova, Sala 12-13.

Zainteresovani svoje učešće treba da potvrde najkasnije do ponedeljka, 19. oktobra,na e-mail subotica@komora.net.

Predstavnici Privredne komore Srbije predstaviće novi paket usluga PKS, koji obuhvata pravnu pomoć, finansijski konsalting, podršku za izlazak na inostrana tržišta, pomoć u apliciranju za fondove i programe EU. Na radionicama će biti predstavljen i web portal Poslovanje.rs na kome se nalaze brojne informacije o raspoloživim izvorima finansiranja, bazama potencijalnih poslovnih partnera, informacije o CE znaku, Forumu privrede o propisima kao i Biznis Info Servis – informativni servis PKS koji u roku od 48 sati obezbeđuje informacije potrebne za dnevno poslovanje. Pored toga, privrednici će biti u prilici da dobiju i detaljne informacije o sporazumnom finansijskom restrukturiranju kao načinu rešavanja finansijskih problema i informacije o kontrolisanju usluga privatnog obezbeđenja.

Predstavnici Ministarstva privrede predstaviće mere finansijske podrške koje se pružaju sektoru MSPP, sa naglaskom na Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godini, koji ima za cilj jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu, a čiji javni poziv se očekuje krajem oktobra ove godine. Biće predstavljen i Program standardizovanog seta usluga za MSPP u 2015. godini, a privrednici će biti upoznati i sa osnovnim ciljevima i merama podrške Sektoru MSPP u okviru nedavno usvojene Strategije za podršku razvoja MSPP i konkurentnosti, kao i ostalim programima finansijske podrške MSPP u 2015. godini.

Predstavnici Ministarstva finansija - Uprave carina predstaviće mere za pojednostavljenje carinske procedure: kućno carinjenje, pojednostavljenje po fakturi, ovlašćeni privredni subjekti (OPS), ovlašćeni primalac i ovlašćeni pošiljalac.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 7465
Povezane teme

mala i srednja preduzeća

regionalna privredna komora

privredna komora srbije

preduzetništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.