Komentara: 12
Pregleda: 6684

Pirotehnička sredstva, počelo je!

30.11.2012. u 20:04h
Izvor: RTV Yueco
Pirotehnička sredstva, kao što su petarde, vatromet, ili dimne bombe nekako su postale sastavni deo zimskih praznika.
Pirotehnička sredstva, počelo je!

Ove eksplozivne naprave koji izgledaju primamljivo naročito tinejdžerima, po rečima lekara moraju da se veoma oprezno koriste, jer mogu da izazovu ozbiljne povrede ukoliko se ne upotrebljavaju na ispravan način. Pogotovo je opasno koristiti ih u alkoholisanom stanju kada je stanje svesti kod čoveka pomućeno.

Ovakve zvuke sve češće možete da čujete na ulici. Rafalna paljba, kratka eksplozija ili neki sličan zvuk nagovešta nam da lagano dolaze praznici. Sa jedne strane postoje oni ljudi koji uživaju u pravljenju buke uz pomoć pirotehničkih sredstava, dok se oni drugi zgrožavaju takvih stvari, pa se čak i plaše za svoju bezbednost.

Po rečima lakara, povrede koje su izazvane upotrebom pirotehničkih sredstava u zimskom peridou su česte.

Ipak, izgleda da mnogi nisu svesni opasnosti upotrebe ovih eksplozivnih naprava, što može da se vidi, ali što pokazuju i činjenice iznete od strane zaposlenih u Zavodu za javni zdravlje. Pogotovo postoji opasnost ukoliko se pirotehniča sredstva koriste u alkoholisanom stanju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 6684
Povezane teme

petarde

pirotehnička sredstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.