Komentara: 1
Pregleda: 3216
Foto

Pijanista Andrej Gugnin u nedelju u Velikoj većnici

02.10.2019. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
U nedelju, 6. oktobra, Velika većnica biće domaćin poklonicima klasične muzike koji će biti u prilici da uživaju u nastupu mladog, a svetski poznatog pijaniste Andreja Gugnina iz Rusije. Na programu će se naći dela Šopena i Čajkovskog.
Pijanista Andrej Gugnin u nedelju u Velikoj većnici

Renomirani ruski pijanista ove godine nastupa u Londonu, Moskvi, Tokiju, Jerusalimu, Beogradu i drugim svetskim metropolama. Samo pet dana pre nastupa u Subotici, Gugnin će održati koncert u Konzervatorijumu Čajkovski, najprestižnijoj koncertnoj dvorani u Rusiji.

- Izuzetna nam je čast što će se naša svečana sala upisati među najprestižnije muzičke dvorane s obzirom na to da ćemo ugostiti renomiranog svetskog pijanistu, pod pokroviteljstvom Grada Subotice, a na poziv gradonačelnika Bogdana Labana, koji ove godine nastupa u Londonu, Moskvi, Tokiju, Jerusalimu, Beogradu i drugim svetskim metropolama - rekla je  Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti. - Subotička publika i te kako prepoznaje kvalitet i vrhunsko muzičko izvođenje klasične muzike, kao i negovanje pravih kulturnih vrednosti, a tradicija grada je u prepoznavanju istih.

Pijanista Andrej Gugnin u nedelju u Velikoj većnici

Da je reč o vrsnom muzičaru pred kojim je svetla budućnost, potvrdila je i Ana Vrbanec, predstavnica kuće "Piano lend" koja organizuje seriju koncerata klasične muzike u Srbiji, te će tako realizovati i koncert mladog ruskog pijaniste u hramu muzike, na Kolarcu, a zatim i u Subotici.

- Andrej Gugnin je mladi ruski pijanista svetskog renomea, zvezda u usponu, spada u pijaniste koji je potvrdu svog talenta pronašao na pijanističkim takmičenjima širom sveta i nosilac je brojnih nagrada. Svoje znanje Gugnin je sticao kod poznatih ruskih pedagoga, a opšte je poznato da je ruska škola jedna o vodećih, ne samo kada je reč o klavirskoj muzici, već muzici uopšte. Upravo taj njegov veliki uspeh otvorio mu je vrata i omogućio nastupe u brojnim koncertim dvoranama sveta - rekla je Vrbanec. - Mladi pijanista je uzbuđen što će gostovati u našoj zemlji, očekujemo da će napraviti divno i nezaboravno veče pravim ljubiteljima klavirske muzike.

Pijanista Andrej Gugnin u nedelju u Velikoj većnici

Dan kasnije, u ponedeljak, 7. oktobra, Gugnin će održati javni čas u Muzičkoj školi. Koliko to znači ovoj obrazovnoj ustanovi, jednoj od najstarijih u Srbiji, objasnila je direktorka Dragana Nikolić.

- Veoma smo ponosni što ćemo biti u prilici da ugostimo tako velikog umetnika, što će biti prilika da kroz njegov primer našim učenicima pokažemo kako izgleda put do svetske karijere - rekla je Nikolić.

Pijanista Andrej Gugnin u nedelju u Velikoj većnici

Gugnin se Subotičanima obratio putem video poruke u kojoj je pozvao na koncert u nedelju, navodeći deo repertoara koji će izvoditi, među kojima su Šopenova 24 prelida.

Koncert se održava u nedelju, 6. oktobra, od 20 časova, ulaz je besplatan, ali je neophodno rezervisati mesto. Rezervacije mogu da se obave telefonskim putem, do petka, na brojeve 024/551-219 ili 024/554-688.

Izvor: Subotica.com
Najava koncerta pijaniste Andreja Gugnina Najava koncerta pijaniste Andreja Gugnina Najava koncerta pijaniste Andreja Gugnina Najava koncerta pijaniste Andreja Gugnina Najava koncerta pijaniste Andreja Gugnina Najava koncerta pijaniste Andreja Gugnina Najava koncerta pijaniste Andreja Gugnina Najava koncerta pijaniste Andreja Gugnina
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3216

Povezana vest

Povezane teme

jasmina stevanović

dragana nikolić

koncert u velikoj većnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.