Komentara: 18
Pregleda: 1536

PGS: "Politička kriza sve ozbiljnija i opasnija"

09.04.2024. u 08:19h
Izvor: Subotica.com
Pokret građanske Subotice u izbornoj godini poziva na uređenje biračkih spiskova, kako bi se na vreme predupredile sve eventualne neregularnosti na predstojećim izborima. Saopštenje PGS u nastavku prenosimo u celosti.
PGS: "Politička kriza sve ozbiljnija i opasnija"

Posle decembarskih izbora, kada su na videlo izašle razmere izborne krađe i zloupotrebe javnih resursa nosioca vlasti, očekivalo se da će državne institucije pristupiti konkretnim radnjama kako bi se zloupotrebe, pa i izvršena krivična dela, u budućnosti sprečila.

Umesto toga svedocimo smo činjenice da nosioci vlasti imaju na umu samo opstanak na vlasti po svaku cenu, a na stvaranje uslova za fer i poštene izbore ni ne pomišljaju.

Politička kriza sa sobom nosi dalje pogoršanje ekonomskog stanja nacije, a većina naroda i sada jedva preživljava iz meseca u mesec.

Pozivamo političke činioce da neodložno pristupe donošenju Lex specialisa kojim bi se odložilo održavanje izbora na svim nivoima, dok se ne stvore elementarni uslovi za održavanje fer i poštenih izbora.

Neophodno je urediti biračke spiskove (u Subotici je trenutno više birača upisano u birački spisak nego što imamo stanovnika po poslednjem popisu stanovništva), zaustaviti masovno i protivzakonito upisivanje prebivališta birača po potrebi izbornog inženjeringa stranke na vlasti, sprečiti kupovinu glasova u industrijskim razmerama novcem koji je opljačkan iz javnog sektora ili pribavljen kriminalnim radnjama, prekinuti sa ucenama zaposlenih u javnom sektoru i širokog sloja najsiromašnijih, te procesuirati izvršioce krivičnih dela kod navedenih protivzakonitih radnji.

U protivnom će sve dublji antagonizam u društvu neminovno dovesti do težih sukoba, kojim već sada postajemo svakodnevno svedoci.

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 6 dana
Komentara: 18
Pregleda: 1536
Povezane teme

Izbori u Subotici

birački spisak

pokret građanske subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.