Komentara: 13
Pregleda: 6599

Peter Blau o planovima Direkcije u narednom periodu

11.06.2014. u 15:18h
Izvor: Magyar Szó
Prošle je nedelje počelo asfaltiranje Beočinske ulice, ove nedelje je stigla na red i ulica Nikole Tesle, a uskoro počinju radovi i u Ulici Laze Lazarevića, na Kelebiji u ulici Lazara Nešića, na Paliću u Subotičkoj i Ulici Karolja Čilaga.
Peter Blau o planovima Direkcije u narednom periodu

Peter Blau, v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada Subotice izjavio je da ove godine Direkcija raspolaže sa sredstvima u iznosu kao i prethodne godine, a novac će se koristiti, između ostalog, za asfaltiranje, održavanje i obnavljanje.

- Najviše para, 150 miliona dinara ćemo potrošiti za održavanje javne čistoće i zelenih površina. Pored toga obavljamo i druge poslove održavanja kao što je osiguranje javne rasvete, održavanje semfora, dečijih igrališta, sportskih terena, parkova. Nažalost, često moramo sanirati štete nastale usled vandalizma (grafiti na zidovima, poklopci na šahtovima). Često se kradu saobraćajni znaci, što je i opasno, pored toga što se nanosi materijalna šteta. Moramo urediti i dečija igrališta koja se pale ili se na drugi način uništavaju, trebamo ponovo postavljati oštećene klupe, korpe za smeće... Pored svega toga vršimo i planirane i preventivne poslove održavanja“ – izjavio je Blau.

U Direkciji počinju da pripremaju dokumentaciju potrebnu za izgradnju kružnog toka na raskrsnici Ulica Majšanski put i 51. divizije. Direkcija je dobila saglasnost za izgradnju kružnog toka, koja će se, kako za sada stvari stoje, a navedeno bi trebalo da se realizuje u toku sledeće godine.

Takođe, planira se igradnja kružnog toka i kod Majšanskog mosta.

Blau je izjavio da je Ministarstvo za saobraćaj sa 25,5 miliona dinara pomoglo asfaltiranje dela Ulice Grožđa, koje se iz budžeta grada moralo dopuniti sa 18 miliona dinara.

Za osvetljenje gradskog stadiona je raspisan konkurs za izradu glavnog projekta i ako sve bude išlo po planu, početkom septembra će nova rasveta biti postavljena na stadionu. „Reflektore će pokloniti Fudbalski savez Srbije, a zadatak Grada je postavljanje stubova.

U pripremi je i još jedna velika investicija: nastavlja se obnova zgrade Narodnog pozorišta. U ovoj fazi renoviranja će se nastaviti obnova fasade starog dela zgrade, ugradiće se vrata i prozori.

Pored Otvorenog univerziteta planiramo izgradnju malog parka, a želimo obnoviti i dvadesetak autobuskih stajališta” – izjavio je Peter Blau, dodajući da bi bile potrebne i druge investicije, ali one nisu dobile svoje mesto u ovogodišnjem budžetu.

 

U toku je rekonstrukcija Tesline ulice

U toku su radovi u Teslinoj ulici u Subotici. Radovi će se odvijati u nekoliko faza i trajaće do 27.jula, a izvođač je kompanija “Vojput”. Prilikom izvođenja radova, raskrsnice svih ulica sa ulicom Teslina će biti otvorene za saobraćaj, a rekonstrukcija ulice košta 28 miliona dinara, prenosi RTV YuEco.

Peter Blau o planovima Direkcije u narednom periodu

Teslina ulica (fotografija: YuEco)

Delimično zatvaranje za saobraćaj ulice se odvija u vremenu od 06 do 16 časova svakim radnim danom i prva faza traje do 19. juna i to od od ulice Partizanskih baza do ulice Antona Ačkerca, zatim od 19.juna do prvog jula delimično će biti zatvore saobraćaj od ulice Antona Aškerca do ulice Kizur Ištvana.Treća faza počinje prvog jula i traje do 17. kada će se obavljati radovi od ulice Kizur Ištvana do ulice Marije Vojnić Tošinice i poslednja faza je od 17. do 27.jula, kada će delimično biti zatvoren saobraćaj od ulice Marije Vojnić Tošinice do ulice Jovana Mikića. U navedenom periodu građani mogu da koriste alternativne pravce : Kirešku i ulicu Alekse Šantića.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6599
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

peter blau

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.