• Pregleda: 6418

Pet škola u Subotici iz Pokrajine dobija 12,2 miliona za rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju objekata

Dve osnovne i tri srednje škole sa teritorije Subotice dobile su iz Pokrajinskog budžeta nešto preko 12 miliona dinara za investiciono održavanje.
Pet škola u Subotici iz Pokrajine dobija 12,2 miliona za rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju objekata

U zgradi Vlade Vojvodine danas su potpisani ugovori za dodelu sredstava po konkursu za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investiciono održavanje objekata ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja i vaspitanja, učeničkog standarda i predškolskih ustanova na teritoriji AP Vojvodine za 2018. godine. Među dobitnicima sredstava je i nekoliko obrazovnih ustanova sa teritorije Grada Subotice.

Konkursom je opredeljeno ukupno 100 miliona dinara za sve nivoe obrazovanja, odnosno za srednje 17 miliona, za osnovno obrazovanje 70 miliona, odnosno predškolske ustanove 8 miliona i za objekte ustanva učeničkog standarda - 5 miliona.

Što se tiče ustanova osnovnog obrazovanja sredstva su dobile škole "Sveti Sava" (4,2 miliona - zamena fasadne stolarije) i "Majšanski put" (3,99 miliona - za zamenu stolarije). Sredstva su dobile i tri srednje škole - OiSŠ "Žarko Zrenjanin" (2 miliona - za zamenu stolarije, druga faza), Muzička škola (1.38 miliona - za održavanje dvorišne fasade), i Gimnazija "Deže Kostolanji" (645 hiljada - za rekonstrukciju unutrašnjih instalacija video nadzora).

Investiciono održavanje predstavlja izvođenje građevinsko-zanatskih i drugih radova u cilju poboljšanja uslova korišćenja objekta u toku njegovog korišćenja. Investiciono održavanje obuhvata aktivnosti i radove na popravci i zameni starih i postavljanju novih elemenata (krovne konstrukcije i drugih konstruktivnih elemenata objekta, lifta, fasade, ograde, podova, plafona, zidova, hidro i termo izolacija i dr), instalacija (elektro, vodovodnih, toplotnih i dr), uređaja i druge opreme.

Ugovore je uručio Mihalj Njilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Samo da pitam Odgovori
Cudo,samo podobno sns-madarske skole dobijaju pomoc,Ivanisevicu kada ce skola ,,Duro Salaj,,dobiti salu?Da li te je bar malo sramota,i ta deca imaju dusu i pravo da se bave fizickom aktivnoscu.Grade stidi se!!!!!
Pera Odgovori
Podrzavam,centralno jezgo mora da blista.
Da nam rese jos jednu modernu mlecnu pijacu.
Roditelj Odgovori
Zar stvarno nema sredstava da se izgradi sala za fizicko u skoli Djuro Salaj?Deca u ucionici imaju fizicko, sredstva se daju za zamenu stolarije i fasadu a za objekat od vaznosti za zdravlje dece nema para...nemam reci
Treba da vas je sramota !!!!
Dragan
Fizičko vaspitanje će biti ukinuto. Svetu su potrebni debili.
Mima Odgovori
A šta će biti sa OŠ Miloš Crnjanski?
Mediji su zaboravili da nas obaveštavaju o razvoju događaja, a uskoro počinje nova školsa godina.
Dragan
"Vaše pravo da znate 'sve'"
MENTALNO ZDRAV Odgovori
Samo kad ste MIlos Crnjanski ugasili

svi cute a skolska godina krece za nedelju dana
da ovde nesto smrdi vidi se iz daleka
ebrd Odgovori
Izgradnja fiskulturne sale je u O.Š. "Đuro Salaj" u nekom trenutku najavljena , čini mi se iz sredstava EBRD. Neka nam neko pojasni šta se događa.
Zna li EBRD da sala nije izgrađena , molim predstavnike EBRD da se oglase po ovom ako je bilo šta započeto sa njima.
Od svega toga nema ništa, sredstva su izčezla ko zna gde i za koga.
Dalje objašnjenje nije potrebno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.