Komentara: 8
Pregleda: 8312
Video
Foto

Pesmom pomažu bolesnoj devojčici

18.10.2019. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Svi koji su u četvrtak uveče zastali ispred zgrade Narodnog pozorišta da poslušaju neku od poznatih tamburaških numera u izvođenju četvorice mladih Subotičana i za to im u kutiju od instrumenta ostavili neki dinar, pomogli su devojčici Kalini Panić, koja se sa samo godinu dana bori sa leukemijom.
Pesmom pomažu bolesnoj devojčici

Kako bi joj olakšali neophodnu transplataciju koštane srži, subotički kvartet koji čine Bojan Temunović (23), Marko Perišić (20), Nikola Stanin (20) i Josip Ivković (28), dva sata je zabavljao sugrađane i razgalio im srca.

- Želeli smo da sugrađanima izmamimo osmeh na licu, a da prikupimo novac koji je neophodan maloj Kalini. Drugarica mi je rekla u kakvom stanju se nalazi devojčica i mi smo odmah odlučili da joj posvetimo ovaj mini koncert - priča Bojan Temunović. - Ovo je šesti ovakav naš koncert, pet je održano u Novom Sadu u centru grada, a sada smo u našem gradu. Uvek je lep odziv građana i drago nam je zbog toga.

Pesmom pomažu bolesnoj devojčici

Subotičani su iznenađeno prilazili i slušali tamburaške evergrinove, šlagere, starogradske i "eks Ju" numere. Neku su se zadržali i zapevali sa njima, a neki su ostavili novac i tako pokazali da podržavaju ovu akciju.

- Jako je lep osećaj kada pomognete nekome, svako može, čak i ako samo izađe na ulicu i odvoji vreme i posluša. U ovim teškim vremenima, moramo biti tu jedni za druge - poručuje Temunović.

Pesmom pomažu bolesnoj devojčici

Kalina je od rođenja bila beba koja se stalno smeje, a retko plače, uvek raspoložena i vesela. A onda, kada je imala nešto manje od osam meseci, počela da se budi noću i da bude previše pospana danju, odbijala je da jede, više se nije igrala, a osmeh joj je bilo gotovo nemoguće izmamiti.

I dok su svi govorili da su u pitanju zubići, mama i tata su ipak sumnjali da je to prevelika promena i odveli su je kod lekara. Posle detaljnih pregleda, analize su pokazale ono najgore. Devojčica boluje od akutne mijeloidne leukemije i to od najtežeg oblika, monoblastne leukemije M5. Leukemija se proširila na centralni nervni sistem, ćelije su se nagomilale na facijalnom nervu, što je i izazvalo parezu lica.

Pesmom pomažu bolesnoj devojčici

Jedini način da Kalina potpuno ozdravi i pobedi opaku bolest je transplatacija koštane srži. Ovaj komplikovani zahvat iziskuje značajna novčana sredstva i neophodno ga je izvršiti u inostranstvu.

Izvor: Subotica.com
Humanitarna svirka "Muzikom protiv bolesti" Humanitarna svirka "Muzikom protiv bolesti" Humanitarna svirka "Muzikom protiv bolesti" Humanitarna svirka "Muzikom protiv bolesti" Humanitarna svirka "Muzikom protiv bolesti" Humanitarna svirka "Muzikom protiv bolesti" Humanitarna svirka "Muzikom protiv bolesti" Humanitarna svirka "Muzikom protiv bolesti"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 8312

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.