Komentara: 19
Pregleda: 14933

Pedesetogodišnjak osumnjičen za obljubljivanje 14-godišnjakinje

31.10.2018. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Subotička policija uhapsila je M. R. (1968) iz Subotice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem.
Pedesetogodišnjak osumnjičen za obljubljivanje 14-godišnjakinje

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Subotica, postoji sumna da je gore navedeni tokom oktobra ove godine više puta obljubio četrnaestogodišnju devojčicu.

Po nalogu višeg javnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i, uz krivičnu prijavu, biće priveden tužilaštvu.

Po Članu 179 Krivičnog zakonika, u delu Krivičnih dela protiv polne slobode - Obljuba nad nemoćnim licem navodi se da ko nad drugim izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin iskoristivši duševno oboljenje, zaostali duševni razvoj, drugu duševnu poremećenost, nemoć ili kakvo drugo stanje tog lica usled kojeg ono nije sposobno za otpor, kazniće se zatvorom od dve do deset godina. U slučaju da krivično delo za posledicu ima trudnoću učinilac će se kazniti zatvorom od pet do petnaest godina. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 14933
Povezane teme

obljuba

seksualno uznemiravanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.